Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Raper Tyler Durden dostal za napadení pěti žen podmínku. Soud rozhodl, že musí podstoupit léčbu

Kontroverzní raper, který napadal ženy, stanul před soudem. Jednatřicetiletý David Štilip, známý pod pseudonymem Tyler Durden, býval ikonou alternativní hiphopové scény, pak ale nad hudbou vyhrála jeho závislost na pervitinu a od té doby žil na ulici. Za napadení žen dostal podmínku, musí se jít také léčit. Na rozsudek upozornil web iDnes.cz.

Napadení se odehrála minulý rok v září. Na první ženu zaútočil Štilip na Karlově náměstí v pátek 22. září. „Způsobil jí otok s modřinou pod levým okem. Druhá byla napadena v Belgické ulici v pondělí 6. října, když se dívala do telefonu. Osmadvacetileté ženě způsobil krvácivou ranku v délce patnácti milimetrů. V obou případech z místa události utekl,“ uvedla policie na webu. V prvním případě měl Tylerovi vadit hudební vkus napadené, v tom druhém pak náboženská orientace.


Zmatená slova z léčebny

Raper byl následně hospitalizován na psychiatrické klinice, kde s ním jeden z jeho známých natočil video. "Řekli mi, že mi hrozí 3-5 let. Jsou to svině samý. Ty lidi mají určitě nějaký paragrafy o terorismu," říkal zcela zmateně. Vidina, že půjde do vězení, ho ovšem nijak neděsila. "Dobrý. To je dobrý. Já jsem zvědavý. Věřím, že to bude rok a půl. Zdravím svoje fanoušky a nebojte, budou nové písničky, až se vrátím, za rok, za dva," vysvětloval a dodal, že věří v dřívější propuštění z vazby za dobré chování.

Včera měl Tyler Durden soudní stání. Do vězení nakonec nepůjde, tedy pokud neporuší zákon. "V uplynulých týdnech kriminalisté vyšetřování případu ukončili a předali celý spis státní zástupkyni s návrhem na podání obžaloby. Návrh byl akceptován a obžalovaný z přečinu opilství stanul před soudem pro napadení pěti žen. Ten ho odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání čtyř měsíců se zkušební dobou osmnácti měsíců. Navíc byla muži nařízena ochranná léčba v ústavní formě," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy