Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Putinovi malí vojáci: Z přehlídky vymytých ruských dětí, které zpívají o válce, jde mráz po zádech

Nechutné video z Ruska: Takhle režim Vladimira Putina zneužívá malé děti
Zdroj: Profimedia.cz / koláž eXtra.cz
+ Další 3 fotografie
dětská armáda

Silná, kurážná a odvážná, silná v duchu a ze všeho nejdůležitější – je to naše armáda. Tak znějí slova písničky na jedné z vlasteneckých přehlídek, o jejíž interpretaci se pokusili ani ne desetiletí školáci. Jako mnohokrát předtím se na sociálních sítích zvedla vlna nevole, jak je schopný režim Vladimira Putina zneužívat v propagandě nevinné děti.

Video z jakési besídky, které se objevilo na ruské sociální síti vKontakte, zveřejnil na svém profilu na síti X Anton Geraščenko, náměstek ukrajinského ministra vnitra, který se specializuje na ruskou propagandu. Děti školního věku tam zpívají písničky oslavující ruskou armádu.

"Brzy vyrostu a chci se stát vojenským chemikem. Budu dělat bomby z těsta, ruská armáda už na mě čeká," zpívá malý chlapec sólo. V průběhu jeho výstupu kamera zabere i zřejmě jeho maminku, která poněkud rozpačitě tleská. Zřejmě si představuje, co se s jejím potomkem stane, až se jeho "snový" scénář splní.

Putin zatahuje do propagandy děti

"Dětská písnička v Rusku. To, co Rusko dělá se svými dětmi, je zločin sám o sobě," píše Geraščenko na svém profilu. Vystoupení si všímá i britský Express, který video označil doslova za "nechutné". Není to poprvé, co záběry z ruských sociálních sítí ukazují, že režim Vladimira Putina nemá žádný problém do své propagandy zatáhnout děti.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy