Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Putinovi se nepřirozeně kroutí levá noha. Nové záběry šéfa Kremlu vyvolaly debatu o jeho vážném zdravotním stavu

Setkání Vladimira Putina a Kim Čong-una na kosmodromu Vostočnyj.
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další 2 fotografie
diktátorovo zdraví

Ruský prezident Vladimir Putin během svého středečního setkání se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem v Rusku opět rozvířil spekulace o svém zdravotním stavu. Mohou za to jeho nepřirozené pohyby – šéf Kremlu mimo jiné několikrát mimovolně zvedl svou levou nohu kroutil s ní. Jeho fyzické projevy zaznamenala na video přítomná média, jak informoval list New York Post.

Summit obou lídrů – Vladimira Putina a Kim Čong-una – proběhl na dálněvýchodním kosmodromu Vostočnyj, kde oba státníci seděli naproti sobě. Není to přitom poprvé, co Putinovy nekontrolované pohyby způsobily spekulace o jeho zdraví. Podobné pohyby předváděl šéf Kremlu před osmi měsíci během setkání s běloruským prezidentem Alexandrem Lukašenkem. V září minulého roku se něco podobného odehrálo i během státní akce na Kamčatce, píše New York Post.

Na videu, které sdílel i britský list The Sun, sedmdesátiletý Putin opakovaně zvedá levou dolní končetinu a kroutí svou levou nohou ze strany na stranu. Poté ji zase položí zpět. Po chvíli, zatímco pokračuje v oslovování svého hosta prostřednictvím tlumočníka, ruský vůdce opět bizarně zvedá křečovitě se pohybující nohu a několik sekund ji drží nad podlahou.

Důkazy nejsou

V souvislosti se spekulacemi o Putinově zdraví se často zmiňuje diagnóza Parkinsonovy choroby. Oficiální prohlášení z Kremlu tyto zprávy však opakovaně popírají. Bill Burns, ředitel americké CIA, a šéf britské Secret Intelligence Service (SIS) – známé také jako MI6 – Richard Moore, se dříve oba vyjádřili, že žádnými důkazy o Putinově špatném zdravotním stavu nedisponují.

Od začátku války na Ukrajině byla Putinovi připisována i řada dalších neduhů, včetně různých forem rakoviny v terminálním stádiu, které měly údajně urychlit jeho konec života.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy