Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Potápěči v místech, kde žralok smrtelně napadl Rusa, našli další tělo. Pátrali přitom po jiné oběti

Filmový štáb Netflixu byl napaden žralokem tygřím.
Zdroj: Se souhlasem Netflixu
ŽRALOK NA LOVU

Příšerný nález čekal v moři na skupinu potápěčů. Ti vyšetřovali minulý rok smrt turistky Elisabeth Sauer z 2. července 2022, kterou roztrhal v Rudém moři žralok. Potápěči ovšem v hlubinách narazili na ostatky jiné oběti, o které do té doby neměli tušení, píše The Sun.

Tři dny po útoku vyslaly úřady do vody potápěče, aby pobřeží egyptského letoviska prozkoumali, průzkumníci ale našli něco strašného. Ve vodách u egyptského letoviska byly nalezeny zohavené ostatky jiné turistky, čtyřiačtyřicetileté Rumunky Roxany Donisanové. Tu podle výpovědí personál hotelu naposledy spatřil necelý den před nečekaným objevem, šokující však bylo zjištění, že stav těla vypadal, jako by torzo leželo na dně mnohem delší dobu, píše The Sun.

Vyšetřovatel Ralph Collier z Institutu pro výzkum žraloků uvedl, že vědci museli zjistit, ke kterému ze dvou útoků došlo jako k prvnímu. „Najednou měli před sebou velkou skládačku, kterou museli složit dohromady,“ prohlásil Collier.

„Šlo o krmení. Tuto ženu (Roxanu Donisanovou) žralok zabil a pak se několikrát vracel nakrmit a z těla odstraňoval další jeho části,“ popisuje vyšetřovatel děsivé detaily. Samotnému smrtelnému incidentu, za kterým stál pravděpodobně jedinec žraloka tygřího, nikdo nepřihlížel.

Nedaleko zabíjel žralok i letošní červen

K útoku ale došlo nedaleko od místa, kde žralok zabíjel i tento rok 8. června. Třiadvacetiletého ruského turistu Vladimira Popova žralok napadl dopoledne v letovisku ve městě Hurghada. Na rozdíl od zmizelé Roxany však jeho boj o život sledovala plná pláž a zvěčnila mrazivá videonahrávka, která stále koluje například na Twitteru.

Popov volal o pomoc a vyvolával svého otce, který se nacházel na břehu, ale i přes rychlou reakci plavčíků neměl proti zuřivé parybě mladík šanci a ve vodě zahynul. „Žralok už požírá jeho tělo, tam je a požírá jeho tělo,“ komentoval tragédii její svědek na pláži. Žralok zodpovědný za útok byl nakonec uloven a v jeho útrobách byly nalezeny části Popovova těla. Opět se jednalo o žraloka tygřího, konkrétně o březí samici.

Žraloci často útočí i v USA. Jak jsme psali zde, na floridské pláži New Smyrna došlo už ke druhému útoku žraloka během jednoho víkendu. Muže žralok pokousal na zádech, zranění však nebyla závažná. Den předtím neměl stejné štěstí jednadvacetiletý surfař, který následkům zranění podlehl.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy