Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Otřesné video: Ruský armádní vůz projel na červenou a na přechodu srazil dívku. Nikdo jí nepomohl, zraněním podlehla

Raketa Sarmat RS-28 při přepravě.
Zdroj: Profimedia.cz
vražda

Rusové páchají na okupované Ukrajině otřesné zločiny nejen na bitevním poli, ale i v okupovaných oblastech. To dokládá i video, které se bleskově šíří po sociálních sítích a na němž je zachyceno, jak ruská armádní cisterna přejede chodce. Dívka následně zůstala ležet bezvládně na zemi a nikdo z kolemjdoucích ani projíždějících jí nepomohl. K incidentu došlo v Luhansku, městě na Ukrajině, které Rusové okupují. Podle neověřených zdrojů má být dívka po smrti. 

V Rusy okupovaném ukrajinském Luhansku došlo k otřesnému incidentu, během něhož měla údajně zemřít neznámá dívka. Ta během dne přecházela frekventovanou silnici přes přechod, když ji srazila ruská armádní cisterna. Vůz projel křižovatku na červenou a jeho řidič před chodkyní vůbec nepřibrzdil.

Nikdo dívce nepomohl

Zatímco dívka po brutálním nárazu zůstala ležet bezvládně na zemi, z videa, které obletělo sociální síť X (dříve Twitter), je patrné, že řidič pokračoval dál v cestě. Tím ale šokující záběry nekončí. Kolem sražené chodkyně totiž nadále projíždějí auta, ale nikdo z řidičů nezastavil a neposkytl dívce první pomoc. Ta měla podle zatím neověřených zpráv svým těžkým zraněním podlehnout.

Video zveřejnil i zpravodajský kanál Nexta s tím, že k incidentu mělo dojít už 12. září, záběry ale byly z neznámých důvody zveřejněny až nyní. "Ruský okupant v cisterně s pohonnými hmotami srazil místní obyvatelku v Luhansku, která přecházela vozovku na přechodu pro chodce. Dívka zemřela," uvádí kanál u příspěvku.

Tisíce civilních obětí

Není to poprvé a bohužel zřejmě ani naposledy, kdy kvůli okupantům přišel o život civilista. Jak informoval portál Al Jazeera, OSN monitoruje více než 9000 tisíc obětí z řad civilního obyvatelstva. Smutné číslo zahrnuje i více než 500 dětí, které přišly o život během ruské agrese na Ukrajině.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy