Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nikomu nic neřekl, zuří Pekarová: Rakušan sólovým turné namíchl opozici i koaliční partnery

Vít Rakušan cestou do Karviné namíchl Andreje Babiše i Markétu Pekarovou Adamovou
Zdroj:
+ Dalších 6 fotografií
spor

Ministr vnitra Vít Rakušan čelí kritice ze všech stran. Může za to nejen video, které minulý týden uveřejnil, ale i diskuze v krajích, na které se rozhodl vydat na vlastní pěst. S kritikou proti němu se vcelku nepřekvapivě vytasil předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš, překvapení nad individuálními debatami vyjádřila však i Markéta Pekarová Adamová z TOP 09.

Vít Rakušan se rozhodl diskutovat s lidmi o ne zrovna příjemných tématech. Vydal se tak na debaty napříč českými kraji. V pondělí zavítal do Karviné, aby promluvil k občanům ohledně vládní politiky. Zmínil se o Ukrajině či o ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi, kterého prý považuje za vraha dětí. Zároveň však zpytoval svědomí a litoval toho, že vyvěsil jeho podobiznu na vaky na mrtvoly. Od publika se moc pozitivních ohlasů nedočkal a na jeho adresu mnohdy padala velmi silná slova.

Fašisto, zasloužíte lidový soud, ohýbáte ústavu, chceme referendum o korespondenční volbě,“ vykřikovali účastníci akce. „Proč podporujete fašistický režim Ukrajiny? Kolik jste poslali, když Američané vraždili v Iráku a Sýrii?“ ptali se dále, jak jde vidět na záznamu na sociální síti X. Je tedy zřejmé, že k nějakým převratným diskuzím nedošlo, a ukázal se pouze obrovský rozpor mezi jednotlivými názorovými tábory.

Kritika z opozice i od partnerů

S kritikou samozřejmě rychle přispěchala i opozice v čele s Andrejem Babišem. „Máme neschopného premiéra. Lže a říká, že je tu ráj na zemi. Rakušan je všehoschopný, prosazoval cenzuru. Podrazil Piráty, teď je to útok na premiéra. Podrazil vládu a ODS. Divím se, že je Petr Fiala v klidu. Rakušan je nebezpečný,“ řekl v pořadu Nový den na CNN Prima News předseda ANO.

Nepříliš lichotivě však Rakušanova setkání komentovala i jeho koaliční partnerka Markéta Pekarová Adamová z TOP 09. "V den, kdy Vít Rakušan napsal, že s ním mohou klidně jet i jiní politici, jsme se viděli několikrát. Nezmínil se a neřekl vůbec nic takového. Je vidět ta upřímnost," řekla stejné televizní stanici předsedkyně.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy