Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

KOMENTÁŘ: Protestující za Palestinu chtějí konec vraždění dětí. O zvěrstvech na Izraelcích ale ani slovo

Podle dnešních slov izraelského premiéra Benjamina Netanjahua vyžádal životy 1400 Izraelců, možná více.
Zdroj: eXtra.cz/Jiří Masojídek
+ Dalších 9 fotografií

Už poněkolikáté se v Praze konala demonstrace organizace Ne naším jménem, která protestuje proti údajným izraelským zločinům. Staví se také proti dětským obětem, za které prý může izraelská armáda, nikdo se ale nepozastavuje nad důkazy, podle kterých Hamás drží lidi jako rukojmí. Ani slovo také nepadlo o izraelských obětech, na kterých bojovníci Hamásu páchali podle posledních informací neuvěřitelná zvěrstva.

Demonstrace hnutí Ne naším jménem sleduje redakce eXtra.cz od jejich počátku. Podle toho, co jsme na demonstracích zažili v předchozích kolech, ale kdokoli odmítá uznat vinu Hamásu, natož uznat jakékoli oběti zbabělých útoků, které provedly teroristické jednotky 7. října. Ani v tiskové zprávě, kterou organizace redakci eXtra.cz zaslala k nejnovější demonstraci, není o izraelských obětech ani slovo.

"I podle informací od samotné izraelské armády je toto zabíjení a ničení systematické a záměrné a navzdory izraelským propagandistickým proklamacím není pro místní obyvatele na území Pásma Gazy žádné bezpečné místo," píše se v tiskové zprávě organizace k demonstraci. Zdroje z izraelské armády však nikdo neupřesňuje, odkazy vedou pouze na jakýsi blog, který všechny informace uvádí bez jakýchkoli zdrojů či důkazů.

O zločinech Hamásu ani slovo

Přitom mnoho z 3000 bojovníků, kteří se 7. října za úsvitu vydali k plotu na hranici Izraele s Gazou, u sebe mělo bojové plány s konkrétními instrukcemi, jak sdělili izraelští zpravodajští důstojníci listu Washington Post. Plány podle nich obsahovaly mapy vnitřních struktur vojenských základen a obcí, rozsáhlé seznamy zbraní a vybavení, které používaly jednotlivé jednotky, a kontrolní seznamy pro zabíjení a unášení mužů, žen a dětí. Ozbrojenci měli příkazy, aby rukojmí zabíjeli, pokud se ukáže, že jsou s nimi příliš velké potíže.

Dokázáno také je, že Hamás neváhal schovávat vojenské vybavení v nemocnicích a dokonce v dětských hernách, kde izraelští vojáci objevili raketomety. Svět obletěly také záběry, na kterých hnutí Hamás brání obyčejným lidem z Gazy odejít do bezpečí. Nic z toho hnutí ani slovem nekritizuje a nepřipouští. O bezprecedentním útoku Hamásu nepadlo ani na demonstracích, ani v tiskovkách ani slovo.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy