Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Drama v Liberci: Muž po hádce s personálem zapálil restauraci, čtrnáct zraněných

Požár v jedné z hospod v Liberci.
Zdroj: Policie ČR
Požár

Při nočním požáru v restauraci v centru Liberce pod vlakovým nádražím bylo zraněno 14 lidí, z toho sedm vážně. Podle informací webu iDnes měl požár způsobit návštěvník, který se pohádal s obsluhou.

„Zasahujeme se zdravotnickou záchrannou službou a policií v centru Liberce pod vlakovým nádražím, kde byla nahlášen požár v jedné z hospod. Hasiči požár dvěma proudy velmi rychle lokalizovali,“ uvedli hasiči na síti X v pondělí ve 23:10.

Hádka s obsluhou

Evakuováno bylo 30 lidí, do nemocnic záchranáři rozvezli 14 zraněných. „Sedm mělo vážná poranění a sedm lehká,“ popsal mluvčí záchranných složek Michael Georgiev. Policie informovala o 15 zraněných. Okolnosti celé události jsou předmětem vyšetřování, uvedla mluvčí bez bližších podrobností.

Podle informací webu iDnes měl požár způsobit jeden z návštěvníků, který se pohádal s obsluhou. „Do herny prý přišel nějaký chlap, pohádal se s barmanem a řekl: Všichni tady chcípnete. Pak odešel, ale za chvíli se vrátil, přinesl zapálený kanystr a hodil ho dovnitř. Viděla jsem, jak jsou všichni popálení,“ sdělila jedna z žen pro již zmíněný web.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy