Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Drama v Brně: Retardovaný pedofil se pokoušel ukrást ze školky malého chlapečka

ilustrační foto
Zdroj: Profimedia
otřesný případ

Krajský soud v Brně řeší otřesný případ. Tam se chtěl hrůzného činu dopustit mentálně zaostalý mladík. Zavolal do školky a chtěl si vyzvednout malého chlapce, kterého znal ze sousedství. Podle obžaloby ho chtěl následně odvést domů a osahávat, jak informuje server Novinky.cz. Soud navrhl, aby byl dotyčný umístěn do zabezpečovací detence. 

Hrůzným případem se zabývá Krajský soud v Brně. Pětadvacetiletý mentálně zaostalý muž volal do tamější školky, odkud si chtěl vyzvednout malého chlapce. Jak stojí v obžalobě, měl si ho chtít nejdříve odvést domů a následně ho osahávat. Jak píše server Novinky.cz, soudkyně navrhla umístění mladíka do zabezpečovací detence.


Učitelky jeho požadavek odmítly, to ovšem muže nezastavilo a na místo se vypravil osobně. Jak tvrdí znalci, dotyčný mladík je pedofil, jenž byl v minulosti za útok na dítě trestaný, dokonce podstoupil léčení. "Obžalovaný volal do školky s tím, že je strejda a má vyzvednout nezletilého. Pak se vydával za matku dítěte a opakovaně žádal předání dítěte," uvedla již zmiňovanému serveru žalobkyně.

Muž je po chemické kastraci a léčí se

Jeho záměr byl dle jejích slov jasný. "Měl přitom předem pojatý záměr, že chlapce odvede domů a bude se sexuálně uspokojovat při jeho osahávání," uvádí. Podezřelý pedofil přitom vše popírá: "Nic jsem neplánoval, chtěl jsem ho jen vidět. Bral jsem ho jako kamaráda. Neměl jsem na něj žádné choutky," nechal se slyšet pětadvacetiletý mladík.


To samé tvrdí i jeho rodina. Údajně neměl chtít nikomu ublížit. "Není pedofil. Má jen omezenou mysl. Bude se dívat, ale nic neudělá. Je po chemické kastraci, má prášky a injekce. To předchozí odsouzení beru jako nesmysl," vysvětlila jeho matka, která stojí za synovou nevinou.

K incidentu už se vyjádřila i matka chlapce, která o mladíkově předchozím trestu neměla ani ponětí. "O pedofilii jsem nevěděla. Právě proto mi nevadilo, že spolu tráví čas. Honza bydlel naproti a kluci ho brali jako kamaráda," vysvětlila matka malého chlapce pro Brněnský deník.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy