Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Česko zasáhnou silné bouřky a vlna veder: Teploty budou atakovat 34 stupňů ve stínu

Předpověď počasí: Česko zasáhnou silné bouřky a vlna veder
Zdroj: Pixabay
Předpověď

Kromě horkých dní Česko opět zasáhnou silné bouřky. O víkendu bude teplota dosahovat i 34 stupňů Celsia. Lokálně se očekává také přívalový déšť, jak informoval Český hydrometeorologický ústav na svých stránkách.

Na konci pracovního týdne budou panovat nejen vysoké teploty, ale také silné bouřky. Na některých místech v Česku hrozí krupobití a také přívalové srážky o intenzitě až kolem 40 mm.

Varování je v platnosti pro kraje Hlavní město Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj, Olomoucký kraj, Zlínský kraj a Moravskoslezský kraj. Výstraha platí od 17. do 18. srpna.

Česko zasáhnou tropy

„Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce je nutné snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ varují meteorologové na webu ČHMÚ.

Kromě bouřek čekají Česko také tropy. V sobotu bude podle meteoroložky Dagmar Honsové polojasno. Přeháňky a bouřky se objeví jen ojediněle a odpolední teploty vystoupají až na 33 stupňů Celsia. V neděli pak mohou teploty vystoupat až na 34 stupňů. Tropické léto bude i další týden, jak stojí na webu TN.cz.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy