Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Arogantní řidič školil měšťáky: Zaparkoval na přechodu a téměř hodinu je hystericky osočoval ze lži

Praha: Muž zaparkoval na přechodu, pak 40 minut křičel na policisty
Zdroj: Se souhlasem Policie ČR
+ Další 2 fotografie
hádka

Policisté v Praze se museli potýkat s dalším agresivním řidičem. Poté, co nejmenovaný muž zaparkoval na přechodu, ho chtěl pokutovat kolemjdoucí strážník. Místo rychlého procesu ale následovalo téměř hodinové martyrium - řidič odmítal spolupracovat, osočoval klidně jednajícího muže zákona z toho, že je agresivní a lže. Jak ale dokazuje video zveřejněné policií na Facebooku, vše bylo to úplně naopak. Postupně bylo k uklidnění situace na místo přivoláno hned několik policejních jednotek. 

"Tentokrát nenabídneme žádné akční scény v podobě hmatů, chvatů, pout či namířené pistole. Půjde spíš o jakousi „konverzační“ etudu, kterou i přes délku videa doporučujeme dokoukat až do konce. Profesionální a klidný přístup strážníků s jistou dávkou nadhledu versus… (každý nechť si dosadí to své )," okomentovali policisté s nadsázkou video ze zásahu, jež zveřejnili na Facebooku. Jak dále trefně uvádějí, snaha vyřešit banální dopravní přestupek upozorněním a výzvou k odjezdu se rozvinula ve čtyřicetiminutový proces, který kromě strážníků zaměstnal zcela zbytečně i policisty.

Celé situaci předcházelo, že nejmenovaný a na videu rozrastrovaný řidič zastavil na Václavském náměstí u krajnice tak, že jeho auto Audi zasahovalo předkem do čtvrtiny přechodu. Když si toho všiml kolemjdoucí strážník, vyzval muže, aby přeparkoval. Jenže řidič místo toho, aby uposlechl výzvy, se začal s mužem zákona dohadovat s tím, že se mu nelíbí jeho arogantní přístup.

Nesmyslné dohady

Jak je patrné z videa, muž následně vystoupil z auta a šel směrem ke strážníkovi, kde pokračoval ve svých stížnostech. V tu chvíli ale došla policistovi trpělivost a klidným hlasem vyzval muže k předložení dokladů a chtěl mu za špatné parkování udělit pokutu. K tomu by přitom ani nedošlo, kdyby hříšník na upozornění strážníka hned auto přeparkoval, jak byl původně vyzván. Místo toho však následovalo téměř nekonečné divadlo.

Muž byl vyzván, aby předložil doklad o registraci vozidla. "A já si ho mám vzít jako kde, ze vzduchu?" reagoval podrážděně. "Ne, máte ho mít u sebe," odpověděl strážník, načež se dočkal odpovědi, že doklad je ve vozidle. "Tak mi ho předložte," vyzval policista řidiče. "Já jsem otevřel dveře, abych ho předložil," pokračoval muž a strážník klidně odvětil, že tedy čeká. "Ne, nečekáte, vy jste mě znova vyzval k něčemu... Já ho nemám u sebe, mám ho v autě, jak by se mi asi vešel do peněženky," hádal se nesmyslně. Když se ho druhý policista zeptal, proč tak činí, dostalo se mu odpovědi, co je mu do toho.

Šlo o známou osobu?

Takto to pokračovalo dál. "Chování neskutečný, neskutečný. Arogance neskutečná, neskutečná," vztekal se hříšník, který se hájil tím, že potřeboval něco rychle vyřešit na mobilu. Následně byl dotázán, jestli je ochoten vyřešit vše blokovou pokutou na místě, a to ve výši tisíc korun. "Né, v žádném... Jó, napište mi složenku, já to zaplatím," řekl. Jenže když ho policista vyzval, aby pokutu podepsal, muž to nepochopitelně odmítl s tím, že maximálně napíše pod doklad křížek a kolečko.

To se samozřejmě strážníkům nepozdávalo. "Jestli jste ten, kdo si myslím, že jste, tak se prosím chovejte trochu..." řekl jeden z mužů zákona, čímž naznačil, že řidič je zřejmě veřejně známou osobou. V tu chvíli ale dotyčný vystartoval. "A dost. A dost. Já už toho mám plné zuby. Opravdu toho mám dost," vztekal se dále muž, a to i přesto, že mu strážník řekl, že chápe, že měl třeba těžký den. To ale jako by řidiče namíchlo ještě víc a dále celou situaci hrotil, až následně zavolal na místo další policisty jakožto kontrolní orgán.

Přestupek na závěr

Těm znovu navztekaně vysvětloval, k čemu došlo, a strážníka, jenž situaci řešil s klidem, obvinil z toho, že je arogantní a že chtěl řidiče prý zbít. Na záznamu ale nic takového není. Následně tedy policisté pojali podezření, že muž mohl před jízdou požít zakázané látky, a vyzvali ho, zda je ochotný podrobit se testu. To však odmítl, kvůli čemuž musela přijet státní policie. Nakonec po asi 40 minutách se muž dohodl s policií a chystal se odjet. Jenže v momentě, kdy rozjel auto, se nepřipoutal, a dopustil se tak dalšího přestupku. Policisté však už zřejmě neměli nervy na to znovu začít věc s řidičem řešit.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy