Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zdrcený Felix o rakovině sestry Aničky: Nechce, abychom ji doprovázeli na chemoterapie

+ Dalších 11 fotografií

Felix Slováček mladší právě prochází noční můrou každého sourozence. Jeho sestra Anička si vyslechla od lékařů krutý ortel a rakovina se jí vrátila v plné síle. V emotivním rozhovoru pro eXtra.cz promluvil muzikant o tom, jak moc ho zdrcující zpráva zasáhla a jak se snaží své sestře pomáhat. 

Život rodiny Aničky Slováčkové se ze dne na den obrátil vzhůru nohama. Mladé muzikantce se rakovina vrátila v plné síle a postihla její plíce. Její milující bratr Felix Slováček sice cítí velký strach, přesto se Aničce snaží pomáhat, co to jenom jde, a být jí tou největší oporou. V emotivním rozhovoru pro eXtra.cz promluvil o tom, jak ho zdrcující zpráva zasáhla, ale že jako rodina drží pohromadě více než kdy jindy.


"Zasáhlo mě to strašně moc. My se Aničce jako rodina snažíme pomoci. Jedeme dál. Anička naštěstí koncerty neruší a společně se těšíme," vyjadřuje naději. Hudba se v poslední době stala tím, co Aničku drží nad vodou. "Práce vždycky pomáhá," vysvětluje Felix, který je ze zákeřné nemoci své sestry zdrcen, ale stále se snaží být optimistický.

Anička nechce, aby ji na chemoterapie doprovázela rodina

Slováčková se chce se svou nemocí prát sama, zásadně nechce, aby ji na chemoterapie doprovázeli členové rodiny. "Ona nechce, abychom ji doprovázeli. Já se jí vždycky nabídnu, ale ona mi řekne, že odvoz má," přiznává bratr Aničky a dodává, že jako rodina drží pohromadě stůj co stůj.


Slováčková hovoří o své nemoci otevřeně i na sociálních sítích a pro mnohé se tak stala neskutečnou inspirací. Za to, že otevírá takto závažná témata si jí váží i Felix. "Mělo by se o tom mluvit a nemělo by to být tabu. Čím více se o tom mluví, tak tím spíše se lidé chytnou za nos a půjdou na preventivní prohlídku," říká Slováček, který sám jde za 14 dní na preventivní prohlídku.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy