Ne nadarmo se říká, že pro člověka je nejzdravější ten druh ovoce, který se běžně pěstuje v jeho zeměpisných šířkách.

Tohle je 8 důvodů, proč dáváme hruškám palec nahoru!

1) Léčebný účinek hrušek spočívá především v jejich vysokém podílu vody, čímž působí na čištění střev, odstraňují zácpu a jiné trávící obtíže.

2) Obsahují sodík, draslík, měď, zinek, vápník či fosfor a neutralizují a z těla poté vylučují těžké kovy a jedovaté látky, jako je olovo, rtuť nebo kadmium.

3) Hrušky jsou rovněž velice bohaté na kyselinu listovou, která je velice důležitá pro růst a krvetvorbu.

4) Obsahují vysoké množství vitaminu C, který je nezbytný pro náš imunitní systém.

5) Jsou nezanedbatelným zdrojem vitamínu B, přičemž nejvíce je ho obsaženo těsně pod slupkou, a proto hrušky raději neloupeme.

6) Hrušková šťáva zpevňuje stěny cév, působí močopudně a žlučopudně a příznivě ovlivňuje i žaludeční potíže.

7) Díky vysokému obsahu draslíku se hrušková šťáva používá jako pomocný prostředek při poruchách srdeční činnosti a také tehdy, když z jakýchkoli důvodů musíme užívat diuretika.

8) Hrušky jsou výborným ovocem pro ty, kdo milují sladké, ale nechtějí přibírat na váze – mají nízkou energetickou hodnotu a i díky svému obsahu vody (kolem 84 %) jsou vhodné pro redukční dietu.