Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Velké momenty Oktagonu 45: Loučení se Štvanicí, žádost o ruku i návrat legendy Buchingera

Oktagon 45: Nejzásadnější momenty posledního klání na Štvanici
Zdroj: Jiří Masojídek/eXtra.cz
+ Dalších 14 fotografií
Oktagon 45

Poslední červencová sobota se nesla ve znamení potu, krve, zranění, ale i slz a v neposlední řadě lásky. Přesně takový byl velkolepý galevečer pětačtyřicátého Oktagonu, který se historicky naposled uskutečnil na pražském ostrově Štvanice. Na místě plném fanoušků MMA i slavných osobností nechyběl ani tým eXtra.cz, který zachytil ty nejzásadnější momenty tohoto nezapomenutelného večera.

Konec Oktagonu na Štvanici

Venkovní stadion pražského ostrova Štvanice po dlouhé době opět doslova praskal ve švech. Zde se totiž konal dlouho očekávaný Oktagon 45 a právě sobotní večer byl vyvrcholením dvou dní plných MMA zápasů v kleci, které se v poslední době těší stále větší popularitě.

Show byla rozdělena do dvou večerů zejména z toho důvodu, že se na Štvanici konal Oktagon historicky naposledy, proto se jeho majitel a hlavní promotér Ondřej Novotný rozhodl přinést fanouškům tohoto sportu ještě více zábavy a s místem, které sám označuje za svou srdcovku, se rozloučil s tou největší pompou.

V srdceryvném proslovu, který měl Novotný v rámci sobotní Halftime Show, prozradil, že Oktagon byl jediný, kdo od roku 1989 vyprodal Štvanici a díky němu v létě ostrov opět ožil sportem. Kde se budou letní zápasy konat teď, zatím není jisté, ale podle důvěrného zdroje eXtra.cz by to s největší pravděpodobností měl být stadion Eden v pražských Vršovicích.

Karlosův smutek

Kromě dojemného rozloučení majitele Oktagonu se Štvanicí s sebou včerejší galavečer přinesl ještě několik zásadních momentů, u kterých tým eXtra.cz samozřejmě nemohl chybět.

Jedním z nejočekávanějších zápasů celého Oktagonu bylo utkání Karlose "Terminátora" Vémoly, který stanul tváří v tvář argentinskému zápasníkovi Lucasi Alsinovi, přezdívanému "La Cobra". Pro Karose šlo o první zápas od zdrcující porážky s Patrikem Kinclem.

Bitka Terminátora s Kobrou v kleci trvala celá tři kola, a i když Vémola nakonec Alsinu udolal, žádnou radost mu to nepřineslo. Místo jásotu odměnilo publikum Vémolovo upocené vítězství posměšným pískotem a bučením. Přesto ale bezprostředně po zápase potvrdil Terminátor další výzvu. Na Instagramu Oktagonu se objevil příspěvek, ve kterém Karlose Vémolu vyzývá holohlavý slovenský obr Pavol Langer, s nímž by měl český zápasník změřit síly 7. října v Bratislavě.

Zranění a žádost o ruku

Vrcholem sobotního večera měl být zápas šampiona lehké divize Oktagonu Losena Keity a staronového krále Oktagonu Matea Sanikidzeho. Bohužel i toto utkání skončilo mrzením. Keita se totiž na začátku zápasu zranil, což samozřejmě znamenalo, že pro něj zápas končí.

I když nestanul na stupni vítězů, přesto se i se zlomeným palcem u nohy rozhodl k odvážnému životnímu kroku. Před davy diváků poklekl a s prstenem v ruce požádal o ruku svou krásnou přítelkyni. Romantické gesto svalnatého velikána bylo jedním z nedojemnějších okamžiků večera.

Překvapením, které si pro fanoušky MMA organizátoři Oktagonu připravili, byl velkolepý návrat legendy Ivana Buchingera do zápasnické klece a samozřejmě nesmíme zapomenout ani na mistra Attilu „Pumukli“ Végha, který všechny přítomné pobavil, když na malou chvíli proměnil klec v taneční parket.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy