Rajčatovo-česneková omeleta

Ingredience: 1/2 plátku celozrnného chleba, tvrdý sýr, lžička olivového oleje, 1 velké nakrájené rajče, 1 vylisovaný stroužek česneku,1 lžička sušené bazalky, 3/4 šálku vajec

Předehřejte troubu na 160 °C. Nakrájejte chleba na kostičky, promíchejte je v malé misce s olejem a česnekem. Rozložte kostky v jedné vrstvě na plech a pečte 15 až 25 minut nebo dozlatova. Rozšlehaná vejce vylijte na rozžhavenou pánev. Snižte teplotu, omeletu posypte sýrem, bazalkou a nakrájenými rajčaty. Plňte česnekovými kostičkami.

Mini Quiches

Ingredience: 2/3 šálku smetany, 1/2 hlavy brokolice,1 lžička soli, 6 velkých vajec, 1 lžička mletého černého pepře, 6 velkých žloutků, 1/4 šálku strouhaného sýra čedar, 2/3 šálku plnotučného mléka

Předehřejte troubu na 190 °C. Připravte si pekáče na muffiny. Hrnec s mírně osolenou vodou přiveďte k varu a vhoďte do něj brokolici. Spařte ji, nechte ji ve vodě asi jen půl minuty. Vytáhněte, vysušte a nechte vychladnout. Nakrájejte ji nahrubo. V míse rozšlehejte celá vejce, žloutky, mléko, smetanu, sůl a pepř. Směs nalijte do formiček, posypte brokolicí a sýrem. Pečte, dokud nejsou koláčky zlatavé, cca 15 minut.

Vejce v bulce

Ingredience: 4 bulky nebo jiné houstičky střední velikosti, 4 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžíce olivového oleje, 4 velká vejce, 4 plátky křupavé slaniny, 2 lžíce čerstvých nasekaných bylinek – například tymián, petržel nebo rozmarýn

Nastavte na troubě program grilování. Ořízněte houskám hořejšky. Vydlabejte je a dbejte na to, abyste neproděravěli dno. Na dno položte přepůlené plátky slaniny. Dovnitř vyklepněte vejce, posolte a opepřete. Přikryjte zbytky houstiček, pokapejte olivovým olejem a dejte na gril. Pečte pět minut. Poté posypte parmazánem a bylinkami a opět grilujte další dvě minuty.