Začneme tak nějak od začátku. Placenta je plodové lůžko, které vzniká u březích samic savců (nebo u těhotných žen).

A protože v přírodě se potravou neplýtvá, tak samice savců ji po porodu často zbaští.

Tímto nápadem se inspirovaly fanatické biomatky a na internetu sdílí recepty, jak placentu připravit, aby byla chutná.

Velkým hitem je poporodní nápoj z placenty. Biomatky na svém webu (nebudeme ho tu jmenovat, ale všichni víme) tvrdí, že není dobré placentu smažit na pánvi s cibulkou jako játra. Mnohem lepší je prý poporodní nápoj.

Do mixéru hodíme placentu, přidáme trochu zeleniny, nebo ovoce, rozmixujeme to a můžeme pít. Co k tomu potřebujeme?

Recept je velmi jednoduchý. Stačí k tomu prostě jen placenta a mixér. Všechny ostatní ingredience (koření, sůl, med) už jsou prostě navíc. A radikální biomatky tyto přísady považují za zcela nadbytečné.

A jak vytvoříme placentovou polívku? Rozšmelcovanou placentu nalijeme do talíře, přidáme krutony a jíme lžící.

Nikde jsme se nedočetli, zda se placentová polévka podává za studena, nebo se ohřívá. Ale vzhledem k tomu, že biomatky tvrdí, že v placentě je hrozně moc vitamínů, tak se to asi koštuje za studena.

A jak to celé chutná? Na to se můžete zeptat třeba slovenské herečky Andrejky Kerestešové, která patří zřejmě mezi nejznámější placentožroutky.

"Ochutnala jsem polévku z ženské placenty. V Číně jsou restaurace, které jsou specializované jen na penisy zvířat. To jsem nedala,“ pochlubila se kdysi Kerestešová.

Tak dobrou chuť!