Bylinková směs zůstala tajemstvím a lidé si marně lámali hlavu, co se do Kentucky Fried Chicken (inspirace pro KFC) vlastně přidává.

Až redaktor Chicago Tribune oslovil synovce Colonela Sanderse a recept získal. A co je hlavním tajemstvím? Bílý pepř, který tehdy nebyl vůbec populární a navíc byl těžko k sehnání. A tady je celý recept.

5 až 10 kuřecích paliček

2 hrnky mouky

2/3 lžíce soli

1 lžíce mletého černého pepře

½ lžíce sušeného tymiánu

½ lžíce sušené bazalky

1/3 lžíce oregana

1 lžíce celerové soli

1 lžíce sušené hořčice

4 lžíce mleté papriky

1 lžíce česnekové soli

1 lžíce mletého zázvoru

3 lžíce bílého pepře

mléko

vejce

Na pánvičku vlijte pořádnou porci oleje a nechte rozpálit. Mezitím v misce smíchejte mouku a všechno koření z receptu. V další misce si z mléka a vajíčka připravte obal na maso. Kuře nejdřív „vymáchejte“ v mléce s vajíčkem a poté obalte v kořeněné směsi. Nakonec nechte 10–15 minut smažit na oleji.

Dobrou chuť!