Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Turbulentní rok Davida Kollera. Nejprve radikální krok a šok pro fanoušky, následně další velký úspěch na Andělech

David Koller získal zlatého Anděla.
Zdroj: eXtra.cz/Pavel Dvořák, Tomáš Martínek
+ Dalších 15 fotografií
ocenění

Uplynulý rok byl pro fanoušky Davida Kollera rozpačitý. Nejprve si vyslechli šokující zprávu, že zpěvák končí v legendární kapele Lucie, která patřila k ikonám české hudby hlavně v devadesátkách, ale teď mohou zase slavit frontmanův velký úspěch. Již potřetí totiž získal Cenu Anděl za nejlepšího sólového interpreta. I bez Lucie se tak Kollerovi daří náramně. 

Český rockový zpěvák, skladatel a bubeník David Koller zkraje roku zaskočil své fanoušky. Na Facebooku oznámil, že končí v kapele Lucie. "Po dlouhých úvahách jsem se rozhodl, že odcházím z Lucie. Hraní v Lucii bylo fajn, a teď se chci věnovat především svojí kapele a rodině," uvedl své důvody.

Následně vydala vyjádření i celá kapela, která má na svém kontě hity jako Medvídek, Amerika, Oheň, Šrouby do hlavy a další. "Milí fanoušci, chtěli bychom vám oznámit, že David Koller se rozhodl opustit skupinu Lucie. Rozcházíme se v dobrém a dohodli jsme se, že společně odehrajeme všechny nasmlouvané koncerty do konce letních prázdnin," uvedla kapela Lucie na svých sociálních sítích. Kollerovo rozhodnutí však zaskočilo mnohé fanoušky, o tom není pochyb. Někteří ho prý dokonce oplakali.

Kollerův třetí triumf na Andělech

Přesto mají fanoušci alespoň částečný důvod k radosti. Koller rozhodně nesekl se svou veleúspěšnou sólovou dráhou a loni přišel s albem LP XIII, které se stalo hitem. Zpěvák se po zásluze dočkal i nominace na Ceny Anděl za nejlepšího sólového interpreta, kterou také nyní proměnil. Podařilo se mu to mimochodem už potřetí, poprvé v roce 2010, pak roku 2015 a potřetí právě v sobotu večer.

Když Koller přebíral svou třetí sošku Anděla, neskrýval nadšení. "Je to prej potřetí, co dostávám tuhle sošku za zpívání, ale děkuji mockrát. Je to velká čest. Chci poděkovat všem, kteří mi pomáhají s písničkami, v kapele, v rodině, díky moc!" řekl v krátkosti Koller. 

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy