Koncept Food Story Dlouhá 14 vychází ze současného trendu obchodu a kvalitního gastronomického zážitku pod jednou střechou. Zákazníci si kromě možnosti nákupu potravin a delikates budou moci dát čerstvě připravené jídlo z kvalitních surovin přímo na místě, případně si pokrm nechat zabalit s sebou.

K dispozici jim bude bistro s otevřenou kuchyní, které bude nabízet mj. pokrmy italské, španělské nebo francouzské kuchyně. Návštěvníci si budou moci vybrat i ze snídaňových menu. Bistro doplní první salad bar v okolí s širokým výběrem čerstvých salátů nebo unikátní mozzarella bar, kam bude speciality z mozzarelly dodávat oblíbený Mozzarellart Marco D'Amelj. Tapas a panini bar poslouží k rychlému obědu nebo jako občerstvení k posezení u vína v prostorách Food Story. K dispozici bude i kavárna, ve které se bude podávat skvělá káva od italské značky Saquella a pečivo od řemeslné pekárny Krusta. Zákazníci si budou moci vybrat i z široké nabídky kvalitních potravin, včetně ovoce a zeleniny z produkce malých zahraničních výrobců a českých farmářů.

Ve spodní části Food Story si na své přijdou především příznivci dobrého piva. Pivotéka Pípa bude patřit k největším a nejlépe zásobeným podnikům svého typu v Praze. K dispozici bude až 90 míst k sezení a návštěvníci si budou moci vybrat z 8–10 čepovaných piv, která se budou měnit dle aktuální nabídky, i ze zhruba 150 piv lahvových. Pípa se zaměří především na pivní sortiment malých a mikro pivovarů. O hosty se postará v současnosti jeden z nejlepších pivních sommeliérů v České republice Robert Demeter, který sestavoval pivní listy například v belgických restauracích Bruxx a Les Moules nebo v pivním restaurantu T-Anker.

„Naším cílem je vytvořit místo, kde si člověk za rozumné peníze dopřeje kvalitní jídlo z čerstvých surovin, na které nebude dlouho čekat a bude si ho moci sníst pohodlně na místě i odnést do práce, nebo si nakoupí domů takové suroviny, ze kterých si připraví dobrou večeři nebo pohoštění pro přátele. Zároveň by ale Food Story Dlouhá 14 měla být prostorem, kam se lidé zastaví na kávu, víno nebo dobré pivo a stráví u nás příjemné ráno, odpoledne či večer,“ říká ke konceptu spolumajitel sítě obchodů Food Story Jiří Konhefr.

Food Story Dlouhá 14 bude největším gurmet prostorem v Dlouhé ulici obývaným jednou značkou. „Prostor původní Tržnice v Dlouhé 14 jsme převzali proto, že jde o unikátní místo na nejlepší adrese v centru Prahy. Co se týká rozlohy a celkového pojetí, nemá široko daleko konkurenci a skýtá mnoho možností využití. Věřím, že se Food Story stane lídrem populární Dlouhé ulice v oblasti gastronomie a nákupu potravin a pomůže k potvrzení jejího statusu jako nejzajímavější kulinární zóny Prahy. Naším dlouhodobým cílem je provozovat podnik, který nabízí to nejlepší z gastronomie pro každého,“ doplňuje Konhefr.