Nad tím, v jakém prostředí jsou někteří provozovatelé schopni připravovat jídlo a nápoje pro své zákazníky, zůstává člověku rozum stát.

Nechutnost, humus, binec, tak se laickými slovy dá popsat, s čím se inspektoři SZPI v uplynulém roce setkávali. Rozsáhlé a dlouhodobé zanedbání úklidu, výskyt škůdců, hromadění odpadu, absence přístupu k teplé vodě a v jednom případě dokonce i ke studené je vrchol lajdáctví a hazard se zdravím zákazníků! V některých případech byl nalezen také myší trus a moč v krabicích, kde se skladovalo jídlo.

Dva odstrašující případy za všechny jsou čínská restaurace a bistro Li de v ulici Bozděchova 637/9 v Praze 5 a Bar – herna ve Stodu na Plzeňsku (Náměstí ČSA 617).

Podle serveru TN.cz v rychlém občerstvení inspekce našla suroviny uložené v silně špinavých obalech. Provozovatel dlouhodobě neudržoval v čistotě skladové prostory a v kuchyni nebyla k dispozici teplá tekoucí voda.

TN.cz dále uvádí, že sporáky a digestoře pro odtah par byly silně znečištěné mastnými vrstvami.

Jedná se o hazard se zdravím zákazníků a za tyto prohřešky by měly padat hodně mastné pokuty!

Na mapě si můžete prohlédnout, v kterých městech se nejvíce zavíralo.