Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Těžké odcházení Denisy Cziglové: Ztráta řeči, zmizení ze sítí a smíření se s krutou smrtí

Denise Cziglové to moc slušelo.
Zdroj: Se souhlasem D. Cziglová
+ Dalších 6 fotografií
příběh

V úterý nás navždy opustila Denisa Cziglová. Účastnice kulinářské show MasterChef bojovala s agresivní formou rakoviny mozku, boj bohužel nakonec prohrála. Bylo jí pouhých 35 let. Své sledující o průběhu nemoci pravidelně informovala na sociálních sítích. V posledních měsících bylo však vidět rapidní zhoršení - postupně ztrácela schopnost mluvit a nakonec se ze sítí zcela stáhla, jen čas od času se ozval její manžel. 

V úterý nás navždy opustila neuvěřitelná bojovnice Denisa Cziglová, která se proslavila zejména díky své účasti v kulinářské show MasterChef. Zdravotní stav talentované kuchařky se v posledních měsících rapidně zhoršoval, o čemž pravidelně informovala na sociálních sítích. Nakonec se zcela stáhla, ztratila schopnost komunikace a čas od času se za ni ozval manžel.


Denisa měla poslední měsíce velké problémy s vyjadřováním a hůře viděla. "Děkuju, jestli mi píšete hezký zprávy, ale vidím špatně. Beru prášky, které mi pomáhají, ale bohužel jiné léky nejsou," posteskla si. "Jen abyste věděli, už jsem nemluvila skoro vůbec. Mluvím hůř a řeknu vám, že je to se mnou nic moc," dodala s tím, že dochází každé dva týdny k lékaři, který jí pomáhá, aby nepřišla o možnost komunikace.

Nemoc s sebou přinášela nesmírné těžkosti a Cziglová ztratila i schopnost číst. "Co vám budu říkat, je to náročný. Nic velkýho vám neřeknu. A neumím číst, to je taky prů*er," přiznala. I navzdory komplikacím neztrácela svůj optimismus a věřila, že všechno zvládne. Každého dne si užívala plnými doušky, protože neměla jistotu, že se dožije dalších chvil. "Musíte se snažit užívat si každý den, protože každý ten den není jen tak normální den," vzkázala.

Doporučené video: Denisa promluvila o své zákeřné nemoci:


Denisa byla se svým osudem smířena

Ačkoli zprvu byla na sociálních sítích velmi aktivní a posílala pravidelné vzkazy, postupně se za ni ozýval její manžel Roman. Ten naposledy přidal fotku z jejich společné dovolené, kde si ještě nechtěli připustit, co přinese blízká budoucnost. "Fotka z naší poslední dovolené, kterou jsme si moc užili. Pořád si říkám, neodkládej zážitky na zítra, protože zítřek nemusí přijít," napsal na svůj Instagram.


Právě Roman sdílel na sociální sítě zdrcující zprávu. "Tyto řádky se nepíší lehce, ale naše Deniska dnes prohrála svůj boj s těžkou nemocí a bila se statečně, až do samého konce. Naše bolest je veliká, ale upřímně věříme, že už je jí lépe," zní bolestná slova. Denisa po sobě zanechala nejen manžela, ale i malou dcerku.

Když se dozvěděla z úst lékařů zdrcující zprávu, věřila, že existuje alespoň malá šance, že by svůj boj mohla vyhrát. Postupně však svůj optimismus ztrácela a smířila se s tím, že její dny jsou sečteny. "Hodně jsem chodila ke své kamarádce, není to psycholožka, ale numeroložka. Vždycky jsem se tam vybrečela, ale ona mě zároveň naučila to, jak si život užívat a zároveň se smířit s tím, že už odtud budu asi odcházet," svěřila se v rozhovoru pro eXtra.cz.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy