Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Svatba jordánského prince jako módní přehlídka: Nevěsta i Kate Middleton vynesly hned dva luxusní modely

Kate na svatbě jordánského prince.
Zdroj: profimedia, koláž eXtra.cz
+ Dalších 6 fotografií
pohádková svatba

Jordánsko má novou princeznu. Krásná  Rajwa Khalid Alseif (29) se provdala v paláci Zahran za korunního prince Husajna bin Abdalláha (28) v nádherných šatech s dlouhým rukávem od libanonského návrháře Elie Saaba. Na událost, která připomínala módní přehlídku, dorazil i britský pár Kate Middleton s princem Williamem či americká první dáma Jill Biden, jak informoval web People.

Jordánsko má za sebou svatbu jako z pohádky. Obřad se odehrál v zahradním altánku v paláci Zahran v 16 hodin místního času za přítomnosti 140 hostů. Na tomto místě byla nevěsta Rajwa i oficiálně jmenována princeznou.

Následně se pár se svatebčany přesunul do paláce na recepci, kde svůj velký den oslavili s více než 1700 lidmi. Mezi pozvanými byla i Kate Middleton s manželem princem Williamem, princezna Beatrice nebo americká první dáma Jill Biden, informoval web People. Samozřejmě se zraky přítomných fotografů upíraly i na matku ženicha, královnu Raniju, která snímky z ceremonie a následných oslav sdílela na svém Instagramu.

"Nikdy nezapomenu, jak jsme s jeho Veličenstvem byli šťastní, když nám syn řekl, že si chce vzít Rajwu," řekla královna hostům podle People. "Je dokonalou odpovědí na všechny mé modlitby. Kéž jste si navzájem vždy zdrojem štěstí a podpory." Zdá se, že si svou snachu nemůže vynachválit.

Královna měla na sobě černé šaty od Christiana Diora ozdobené složitými květinovými detaily na paži, límci a zádech. Vlasy si vyčesala nahoru, díky čemuž vynikly její hluboké oči. Na svatební hostinu se převlékla do korálkových krémových šatů od Elie Saaba.

Dvoje šaty princezny Rajwy i Kate

Královna nebyla jediná, která se během dne převlékla. Nevěsta měla také dva modely. Prvním byly asymetrické svatební od Elie Saaba s honosnou dlouhou vlečkou a sukní. Obě části byly zdobené motivem květin. V rozpuštěných vlnitých vlasech vynikal třpytivý diadém.

Jak její přepychovou róbu ohodnotila stylistka? "Když se řekne jordánská královská svatba, každému je jasné, že tady nepůjde rozhodně o žádnou holotu. Arabské svatby bývají hodně honosné, z našeho pohledu by se dalo říct až přeplácané a někdy zavánějí kýčem. Je tam množství bohatého zdobení, výšivek, kamenů, třpytek a zlata. Když se ovšem podíváme na svatbu samotné princezny, překvapí nás pravým opakem. Vsadila totiž na jednoduchou a nadčasovou eleganci," řekla pro eXtra.cz stylistka Lucie Tarantová. Dále doplnila, že šaty krásně kopírují štíhlou siluetu princezny. perky, kytice, ale i make-up a účes, vše působí jemně, čistě a vkusně," dodává.

Princezna se na navazující recepci převlékla do bílých plesových šatů s výstřihem a krátkými rukávy. Outfit doplnila o dlouhé rukavičky až do půlky paží. Vlasy tentokrát vyčesala do drdolu.

Ani Kate Middleton nezůstala pozadu. Ta na obřad oblékla couture šaty až ke krku, také od libanonského návrháře. "Jejich zdobení je pro Elie Saab typické. Jsou vkusné. A přestože odkrývají minimum kůže, Kate v nich vypadá žensky. Střih, lehoučký, nabíraný materiál, vyšívané krajky, v decentní růžové barvě, to vše tvoří za mě krásný celek," okomentovala manželku prince Williama Tarantová.

Na recepci pak Kate sáhla po róbě poseté flitry z růžového zlata. Hodně se podobaly šatům, které si Williamova žena vzala na premiéru filmu Jamese Bonda: Není čas zemřít. Outfit doplnila o náušnice Greville, které dostala od Alžběty II., a diamantový diadém po princezně Dianě. Přes šaty pak měla modrou šerpu a odznak maltézského kříže.

Na všechny modely se můžete podívat v galerii.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy