Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Smrtící koktejl do mléka devítidennímu miminku: Krkavčí matka si odsedí 10 let

(ilustrační foto)
Zdroj: Pixabay
Vražda

Krkavčí matka ze Zlínska předávkovala plačícího novorozence opiáty. Synovi podala smrtelnou dávku kodeinu. Nyní si odsedí deset let za vraždu. Že může dítě zabít, prý netušila.

Miminko předávkovala opiáty

Některá miminka pláčí více než jiná a mají potíže se spánkem. To se nejmenovaná matka ze Zlínska rozhodla vyřešit jednou provždy. Svého novorozeného chlapečka předávkovala opiáty. Do mléka zamíchala teprve devítidennímu miminku ne jednu, ale rovnou dvě tablety kodeinu, silného léku, který se podává pouze na lékařský předpis. Miminko na následky předávkování samozřejmě zemřelo.

Během dlouhých hodin po podání smrtelné dávky prášků přisla dokonce dítě zkontrolovat lékařka, mělo totiž zjevné zdravotní obtíže, krkavčí matka jí ale o kodeinu neřekla ani slovo. Teď se hájí tím, že své dítě zabít nechtěla a navíc prý netušila, že by to léky svedly. Prostě jen chtěla, aby spalo a přestalo plakat.


Prý nevěděla, co dělá

Po tom, co začalo mít miminko problémy, ale na internetu vyhledávala informace o tom, jaká je smrtelná dávka kodeinu a jak se otrava tímto opiátem projevuje. Pro záchranu svého syna však neudělala zhola nic. Za to si teď odsedí 10 let za vraždu. Původně si měla odpykat pouhé dva roky za usmrcení z nedbalosti, odvolací Vrchní soud v Olomouci ale čin překvalifikoval.

Kodein je doporučováno užívat až dětem starším než dvanáct let, a to pouze v případě, kdy slabší léčiva nezabírají. Podávat tak silné léky novorozeněti je pak absolutně scestné. Americká akademie pediatrů uvedla, že z dat pořízených do roku 2015 připravil kodein v USA o život 21 dětí mladších dvanácti let.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy