Skořice je kůra stromu, která se suší a balí do svitků. Jemná vůně a chuť skořice se hodí do nejrůznějších dezertů. Nejvíce se kombinuje s čokoládou, jablky, sladkou rýží, banány nebo hruškami.

Skvěle se hodí ale i do slaných jídel a do omáček. Třeba skvěle ochucuje pokrmy s jehněčím a drůbežím masem. Také je vhodná do kávy, vína a čokolády. Většinou se skořice kombinuje s kardamomem, hřebíčkem, koriandrem, kmínem, zázvorem, muškátovým oříškem nebo kurkumou.

Skořice je ale i výborným lékem. Má blahodárné účinky na spoustu chorob. Neplatí ale pravidlo čím víc, tím lépe. Se skořicí byste měli zacházet opatrně. Pomáhá jen v malém množství. Navíc podporuje funkci mozku, zlepší se vám po ní paměť i pozornost při práci.

Je také účinným bojovníkem proti virům, bakteriím a plísni. Používá se i jako přírodní antibiotikum. Najdete v ní vápník, vlákninu i různé minerály, které prospívají našemu organismu. Řadí se mezi silné antioxidanty.

Skořice je dobrá i na infekci močových cest, jako prevence proti cholesterolu, nachlazení i na chronickou únavu. Pomáhá také proti zápachu z úst. Pokud před spaním vypijete šálek čaje s medem a skořicí, podpoří vás to v hubnutí.

Toto koření se používá hojně i v kosmetice. Je výborné na strie a zpevnění kůže. V lékárně si můžete pořídit skořicovou mast nebo si zábal vyrobit doma. Stačí vám na to jen jogurt, tvaroh, olivový olej a skořice. Zábal je výborný proti celulitidě.

Připravíte si ho tak, že smícháte kelímek bílého jogurtu s 2 lžícemi tvarohu, lžičkou olivového oleje a 5 lžičkami mleté skořice. Nanesete ho na nohy a zadek a zabalíte do potravinové fólie. Nechte působit aspoň půl hodiny a vaše tělo pak bude krásnější a pevnější.