Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Radka Kašpárka ničily výbuchy vzteku i alkoholismus. Pracovat se mnou bylo peklo, přiznává. Odnesl to i soutěžící MasterChefa

+ Dalších 8 fotografií

Radek Kašpárek se coby porotce v kuchařské show MasterChef objevuje povětšinou s úsměvem od ucha k uchu. To, co se odehrává mimo kamery, by do úspěšného kuchaře tipoval málokdo. Bojoval se svými nekontrolovatelnými výbuchy vzteku a prošel si i časy, kdy hledal útěchu na dně skleničky. Jeden z nejúspěšnějších kuchařů v České republice usedl v pořadu Extra Host, kde se rozpovídal o svých temných stránkách. 

Radka Kašpárka mají fanoušci MasterChefa zafixovaného především jako veselou kopu. Při natáčení rozdává úsměvy na všechny strany a jen málokdo by tipnul, že svého času bojoval s nekontrolovatelnými výbuchy vzteku. Svou 13. komnatu otevřel Radek v pořadu Exra Host.

V loňském roce ho dokonce jeden z jeho výbuchů vzteku přivedl až do nemocnice. “Já jsem se tenkrát hrozně rozčílil na stavbě, začala rekonstrukce nové restaurace a ten den jsem se tam vytočil, měl jsem výbuch, přijel jsem domů a žena zavolala rychlou,” vysvětluje a dodává, že tento incident pro něj byl vykřičníkem a musel zvolnit.

Jak sám přiznal, svůj vztek neovládl i při natáčení oblíbené kuchařské show MasterChef. “V jedné řadě jsem počkal, až se vypnou kamery. A já měl potřebu něco jednomu soutěžícímu rázně sdělit. Nelíbilo se mi, jak přistupoval k situaci,” říká a dodává, že povahou je cholerik odjakživa, a navíc to umocňuje jeho původ z Ostravy. “Jsem hlasitý a neumím mluvit potichu. Spousta lidí mi říká, že křičím,” přiznává.

Nejvíce jeho výlevy odnášeli zaměstnanci

Nejvíce jeho výlevy odnášeli zaměstnanci jeho prestižní restaurace Field, která se může pyšnit michelinskou hvězdou. “Já jsem těm kuchařům absolutně nic neodpustil, žádnou chybičku. Na mě to byl strašný tlak a já jsem po těch lidech chtěl to stejné. Aby dělali pod tlakem a dělali to nejlepší,” vysvětluje. Zpětně svého chování litoval. “Já jsem jel v autě potom domů a mrzelo mě to. Druhý den jsem přišel a říkal jsem si, že jsem to mohl podat jinak,” dodává.

V současné době už se dokáže s návaly vzteku popasovat a jak sám říká, prošel si výraznou životní změnou. “Teď už umím řešit věci v klidu, to je věc, co mi kdysi chyběla, neuměl jsem to a díky jistému člověku jsem se to naučil. Já už to dokážu řešit a dokážu to s tím člověkem rozebrat jinak,” říká. Růžová nebyla situace ani doma. “Já jsem přišel domů a vůbec jsem nemluvil. Tam jsem se nevztekal, ale rodina to viděla, že jsem přijel vytočený. Dále už jsem se to snažil neventilovat,” svěřuje se.

Radek bojoval i s alkoholem

Výbuchy vzteku ve velké míře podporoval i alkohol, se kterým míval problémy. Jak sám přiznává, profese kuchaře má k alkoholu blízko a záleží na konkrétním jedinci, jak se s tím popasuje. Během natáčení MasterChefa se však nikdy neopil. “Ono to ani nejde, člověk se potřebuje soustředit. Tam není prostor se zřídit,” směje se. Právě alkohol byl katalyzátorem jeho výbušnosti. Kvůli své druhé manželce ale s pitím přestal.

V současné době se naplno věnuje přípravám k otevření nové restaurace, jeho druhé, ve které mimo jiné zaměstná i účastníka loňské řady MasterChefa, Milana. Zbylý čas investuje sám do sebe, rozhodl se razantně zhubnout. “Teď mám už dole 8,5 kg a chci ještě sundat 16 kg,” prozradil své cíle. I díky trojnásobně prodělanému covidu měl v poslední době problémy se zadýcháváním, v čemž mu také pomohlo cvičení a on se nyní cítí skvěle.

Jako každý rok, i letos bude muset Field obhájit michelinskou hvězdu. Jak sám přiznal, udržet laťku vysoko je těžké, ale svou restauraci neprovozuje primárně kvůli oceněním. “Pro mě je důležité, aby ta restaurace měla čísla, aby to vydělávalo, fungovalo a měli se dobře zaměstnanci. To je pro mě priorita,” zakončuje.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy