Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Přešlap prince Harryho: Chtěl si přihřát polívčičku, schytal obrovskou kritiku

Princ Harry urazil Maory: Přiživil se na jejich kultuře
Zdroj: Profimedia
+ Další 4 fotografie
trapas

Princ Harry (37) sklidil pořádnou ostudu. Chtěl si střihnout roli ve spotu propagujícím vlastní program Travalyst zabývající se udržitelným cestováním, ale místo toho pobouřil maorskou komunitu Nového Zélandu. Komediální počin vévody ze Sussexu byl možná dobře míněný, avšak podle informací serveru dailymail.co.uk přišel ve velmi nevhodnou dobu. 

Harry komediant

Poté, co se princ Harry se svou manželkou Meghan Markle (40) vzdali královských titulů a trhli od britské "firmy", snaží se zviditelnit, jak se jen dá. Od rozhovorů a otevřených zpovědí přes streamování, podcasty až po spolupráci s platformou Netflix a sepisování memoárů. Tentokrát se ale vévoda ze Sussexu pustil do zatím zcela neznámých vod - komediálního herectví.

Rozhodl se, že si střihne hlavní roli v reklamním spotu vlastního programu Travalyst, který se zabývá formou ekologického udržitelného cestování, a ukáže, jaký talent se v něm skrývá. Jeho manželka je přece herečka, a tak mu zcela jistě dala pár soukromých lekcí dramatického umění.

Když Harry vypustil do světa reklamu, v níž běhá po lese v tričku s nápisem "Girl Dad", zřejmě netušil, jaký poprask tím způsobí. Tematicky se totiž zaměřil na Nový Zéland a dokonce v něm použije pár maorských slov. Tím se ale hluboce dotkl původních novozélandských obyvatel.

Uražení Maorové

Podle informací serveru dailymail.co.uk se tamní maorská komunita bouří, že si Harry dovolil zneužít jejich kulturu k vlastnímu zviditelnění a propagaci své ekofirmy.

Podle Maorů si navíc vévoda ze Sussexu vybral pro zveřejnění reklamy velmi nešťastnou dobu. Jak uvedl server theguardian.com, je to pouze pár měsíců, kdy novozélandská maorská strana vyzvala k "rozvodu" s korunou a odstranění britské královské rodiny jako hlavy státu Nový Zéland.

Významné jubileum

Je otázkou, jak se na herecký počin bude tvářit královna Alžběta II., až se se svým vnukem opět uvidí. Harry s Meghan a jejich ratolestmi Archiem a Lilibet byli totiž pozváni na významnou rodinnou událost. Královna Alžběta II. brzy oslaví významné jubieum. Je to už sedm desetiletí, kdy poprvé usedla na královský trůn britské monarchie, a to je důvod k oslavě, který si si nemohou nechat ujít ani rodinní sussexští "odpadlíci".

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy