Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pomozte je dopadnout! Banda kapsářů okrádá staré lidi: VIDEO

Policie pátrá po zatím neznámé dvojici, která má na svědomí obzvláště odporné krádeže. Dopustila se jich na seniorovi na pražském Smíchově. Dvojice si vyhlédla nebohého seniora, zloději ho připravili o peníze, kreditní karty i doklady. Policie žádá veřejnost o pomoc a zveřejnila i video zachycující dvojici zlodějů.

"Od poloviny prosince minulého roku pracují kriminalisté na objasnění případu krádeže, který se stal v obchodě v Bucharově ulici v Praze 5. Neznámá dvojice si tam vyhlédla seniora, který nakupoval potraviny, a nenápadně ho sledovala. Poškozený byl pravděpodobně tolik zabrán do výběru zboží, že zapomněl sledovat dění a hlavně osoby kolem sebe," popisuje krádež policejní mluvčí Jan Rybanský.

"Toho využil podezřelý a v nestřeženém okamžiku nebohému muži vytáhl z příruční tašky na rameni peněženku i s doklady, platební kartou a hotovostí. Celou událost i muže zachytila bezpečnostní kamera a my po něm pátráme. V souvislosti s případem hledáme i jeho parťačku. Ta po celou dobu krádeže sledovala okolí, aby měl muž volné pole působnosti," dodal mluvčí.

Dvojici hrozí až dva roky vězení. Pokud byste muže a ženu poznali, oznamte to na nejbližší služebně či lince 158.

Zdroj náhledové fotografie a videa: Policie ČR

Související články

Další články

Nejnovější kauzy