Háček spočívá v tom, že pivo musí být belgické, alespoň to tvrdí profesor Tim Spector z londýnské King´s College. Dá se tedy říct, že tajemství udržení štíhlé linie najdete na dně sklenice piva. Srdce pivaře tedy může zaplesat. Ale jak je to možné?

Špičkový vědec, odborník na genetiku a epidemiologii, se domnívá a jeho pokusy i dokazují, že právě specifické belgické pivo má dobrý vliv na střevní mikroflóru, respektive na bakterie, které ji udržují v rovnováze.

Zatímco sladidla nebo šumivé nápoje bakterie, které v tomto případě nejsou na škodu, ničí, složky obsažené v belgickém pivu jim prospívají. Metabolismus pak pracuje a snižuje se tak riziko obezity. Stejné účinky, jako má belgický mok, zaznamenal i u kávy, univerzálního česneku, pórku a celeru.

Laicky řečeno, pokud si budete zmíněné potraviny dopřávat s určitou pravidelností, samozřejmě se do toho nepočítá prolévat se pivem od rána do večera, střevní bakterie budou v rovnováze, organismus nebude zatížen a váš žaludek nebude mít zpomalené trávení.

Nejenže budete částečně chráněni před obezitou, ale máte i nižší šanci, že vás skolí infarkt, objeví se cukrovka nebo rakovina. A to už je důvod, proč si dát večer skleničku vychlazeného belgického piva.