Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Petra S. není jediná: Tohle jsou další ženy, které byly zavražděny v jižním Londýně

Zavražděné ženy v Londýně.
Zdroj: Profimedia, koláž eXtra.cz
+ Další 2 fotografie
Brutální vraždy

Zmizelá Češka Petra S. není jediná, která za záhadných okolností zmizela a byla zavražděna na jihu Londýna. Ačkoliv Scotland Yard zatím během vyšetřování u Petry nepotvrdil cizí zavinění, u jiných žen bylo v minulosti prokázané. Přinášíme seznam zavražděných žen na jihu Londýna, jejichž život skončil zbytečně brzy.

Sarah Everard

Dne 3. března tohoto roku se vracela marketingová manažerka Sarah Everard (†33) zpět domů do londýnské čtvrti Brixton. Ještě ve 21:30 byla zachycena na bezpečnostních kamerách na jedné z blízkých ulic. O pár minut později u ní zastavilo policejní auto a metropolitní policista Wayne Couzens ji falešně zatkl za to, že porušila předpisy ohledně covidu-19. Odvezl ji autem pryč, kde ji znásilnil a uškrtil, přičemž její tělo spálil a ostatky hodil do nedalekého rybníka.

O pár dnů později byl zatčen a následně i obviněn z únosu a vraždy. Byl odsouzen k doživotnímu trestu.

Sabina Nessa

Jedním z nejsledovanějších případů poslední doby v Anglii je vražda osmadvacetileté učitelky na základní škole Sabiny Nessa. Ta opustila v pátek 17. září večer svůj dům v londýnské čtvrti Greenwich a měla v úmyslu navštívit hospodu vzdálenou jen pět minut chůze od jejího domu. Cestou však musela projít parkem Cator, což se jí také stalo osudným. Její tělo bylo nalezeno v parku další den ráno pokryté listím, napsal server The Guardian.

Dne 23. září policisté zadrželi osmatřicetiletého muže podezřelého z vraždy. O tři dny později byl zadržen šestatřicetiletý dělník albánského původu a následně byl obviněný z této obzvláště brutální vraždy. U soudu zaznělo, že ji měl umlátit více než půlmetrovou zbraní, ačkoliv pitva jednoznačně neprokázala příčinu úmrtí.

Modelka Sally Anne Bowman

V roce 2005 zasáhla Londýn další otřesná zpráva. Krásná osmnáctiletá modelka Sally Anne Bowman byla nalezena mrtvá jen pár metrů od svého domova na jihu Londýna ve čtvrti Croydon. Kolem čtvrté hodiny ranní dne 25. září ji její bývalý přítel vysadil kousek od jejího domu, jelikož se vracela z večírku. Pár minut poté, co odjel, byla několikrát bodnuta do krku a žaludku a následně znásilněna, zatímco umírala. Z místa činu byla odcizena kabelka, kardigan, spodní prádlo i mobilní telefon.

Zpočátku byl mezi podezřelými její bývalý přítel, který ji měl vidět jako jeden z posledních, ale DNA testy ho nakonec vyloučily. Z vraždy modelky byl nakonec obviněn a v roce 2008 následně i zatčen kuchař Mark Dixie. Později se ukázalo, že už v minulosti byl Dixie sexuálním delikventem, uvedl server The Sun.

Nicole Smallman a Bibaa Henry

Během oslavy narozenin byly v Londýně zavražděny i dvě sestry, Bibaa Henry (†46) a Nicole Smallman (†27). Dne 7. června 2020 šly do rozlehlého parku Fryent Country, kde slavily společně s přáteli narozeniny jedné ze sester. Skupinka uspořádala piknik a poté, co hosté kolem půlnoci odešli, zůstaly tam sestry samy a v parku se při rozsvícených světlech bavily, tančily a pořizovaly fotografie.

Jenže pár hodin nato byly zavražděny. Pachatel zasadil do jejich těl na třicet bodných ran, napsal server My London. Z vražd byl obviněn teprve osmnáctiletý Danyal Hussein, který vraždy považoval za jakési démonické rituály. Později přiznal, že v parku čekal asi čtyři hodiny, než zaútočil. Jejich těla následně odtáhl asi o sedmdesát metrů dále, kde je skryl ve vysokém houští. Ženy byly nalezeny další den a útočník byl později odsouzen k pětatřiceti letům ve vězení.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy