Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Petr Štěpánek si znovu zahraje ve Zlatovlásce, tentokrát v roli krále: Jako Jiříka ho nahradí neznámý krasavec

Petr Štěpánek bude v nové adaptaci Zlatovlásky králem. V roli Jiříka jej nahradí Tomáš Weber, kterému bude dělat přítele Marek Lambora.
Zdroj: Three Brothers Production / Jiří Jevický / koláž eXtra.cz
+ Dalších 6 fotografií
REMAKE

Před více než padesáti lety jsme si zamilovali Petra Štěpánka (75) jako Jiříka v pohádce Zlatovláska. Nyní se do její nové verze vrací, nicméně povýšil na krále. Jako Jiříka ho nahradil začínající herec Tomáš Weber (25). Nová adaptace by měla podle informací distributorů ubrat na písničkách a naopak přidat více zvířat, která budou pomáhat Jiříkovi a jeho rovněž nově přidanému příteli Štěpánovi v podání Marka Lambory (28).

Klasický příběh Karla Jaromíra Erbena o Zlatovlásce vystřelil v roce 1973 Petra Štěpánka coby Jiříka mezi herecké idoly minulého století. Nyní se tato příležitost nabídne herci Tomáši Weberovi, jenž si jej zahraje v novém zpracování, které se začalo natáčet před pár dny. Novou verzi pohádky připravoval už před lety režisér Václav Vorlíček, nicméně později zemřel. Z původně hudební pohádky se stala více dobrodružná vizuální podívaná s velkým důrazem na zvířata.

Petr Štěpánek v roli krále

Pojítkem mezi verzí pohádky z roku 1973 a tou současnou se stal herec Petr Štěpánek, který tehdy ztvárnil ústřední postavu Jiříka. "Je to už 52 let, co jsme točili původní Zlatovlásku a tehdy mou roli krále hrál Ladislav Pešek. Tento scénář je samozřejmě trochu jiný a moc se mi na něm líbí, že počítá s velkým množstvím zvířat, která navíc mluví. I tady si jde Jiřík pro Zlatovlásku, ale doprovázejí ho zvířata," objasnil oblíbený herec v rozhovoru pro Bioscop.

Do role Jiříka byl obsazen mladý začínající herec Tomáš Weber. "S Petrem Štěpánkem jsme se potkali, ale řekli jsme si, že se ty dvě role ani filmy nedají srovnávat. Když jsem se ho navíc ptal na nějakou radu, jak k této roli přistoupit, řekl mi: Chlapče, na to musíš přijít sám," svěřil se student JAMU, který k projektu přistupuje s velkou pokorou. "Před castingem jsem nastudoval původní text Karla Jaromíra Erbena i pohádku z roku 1973, ale nejvíc mi pak samozřejmě dal skvělý scénář Lucie Konášové, který je hodně návodný," dodal herec.

Nová postava Štěpána

Kromě zvířat přibude také postava Jiříkova přítele Štěpána v podání Marka Lambory. "Ta role je barevná, z nejbližšího přítele se stane tak trochu parchant, a to je pro herce vždycky velká výzva," popsal s tím, že bude mít v příběhu celkem důležitou roli.

Marek Lambora si v posledních letech vyzkoušel dvakrát roli prince, a to v pohádce Princezna zakletá v čase. Dá se tak říci, že prošel lehkou pohádkovou degradací. To mu však nevadí. "Opět jsem si musel oprášit jízdu na koni, taky tam máme velkou bojovou scénu, takže i šerm, a sžíváme se i se zvířecími kolegy, což není úplně jednoduché. Zatím jsou ale stateční," řekl v rozhovoru pro Bioscop Lambora.

Premiéra nové Zlatovlásky

Kromě něj se v dalších rolích objeví například Jasmína Houf, Ján Jackuliak, Marián Mitaš nebo psík Štístko, kterého hraje Parson Russel teriér jménem Boreggo. A dále více než padesát zvířat nejrůznějších druhů. Diváci v pohádce uslyší i variaci oblíbené písně z původní verze Zlatovlásko, krásko.

Premiéra Zlatovlásky pod taktovkou režiséra Jana Těšitele je naplánována na leden 2025.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy