Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Panika a ohrožení života v Budějicích: Muž držel ženu jako rukojmí

Panika a ohrožení života v Budějicích: Muž držel ženu jako rukojmí
Zdroj: Policie ČR
krimi

Zásahová jednotka před 16:00 vnikla do prodejny tabáku v centru Českých Budějovic, kde muž držel v prodejně ženu jako rukojmí. Dle policie ji ohrožoval na životě.

Policisté vyběhli z prodejny s ženou, viděl zpravodaj ČTK na místě. Policisté kolem prostoru postavili mobilní stěnu, bylo slyšet několik výstřelů či ran. Krátce předtím policie oznámila, že vyjednává v centru města s mužem, který drží ženu jako rukojmí a ohrožuje ji na životě. 

​Muže, který dnes držel v prodejně v centru Českých Budějovic ženu jako rukojmí, zadržela policie. Žena je zraněná, ale není ohrožena na životě, řekl novinářům jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. Útočník ženu zadržoval asi hodinu. 

Policisté s ním vyjednávali přibližně od 15:00, uzavřeli část náměstí Přemysla Otakara II., kde se incident stal. Před 16:00 vnikla do prodejny zásahová jednotka, následně policisté vyběhli ven s ženou. Muže podle mluvčího policisté zadrželi, pak ho odvezli k výslechu. Jeho motiv k činu zatím neznají.

Na místě zasahovali kormě policistů i městští strážníci, hasiči a záchranáři. Při zásahu proti muži policisté použili pyrotechnické výbušky, které měly podle Bajcury zmást útočníka. "Následně jsme pachatele zneškodnili," řekl mluvčí.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy