Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Ochrnutý komentátor Tomáš Lachman: Biatlonista Ondřej Moravec mu poslal dojemný vzkaz

Ondřej Moravec zareagoval na zprávu o nehodě Tomáše Lachmana.
Zdroj: Koláž eXtra.cz/Profimedia/se souhlasem ČT
+ Dalších 6 fotografií
Vzkazy

Tomáš Lachman (47) byl v biatlonovém světě známý jako oddaný fanoušek a také vášnivý komentátor tohoto sportu. V květnu letošního roku však při pádu ze schodů částečně ochrnul. Ačkoliv se jeho zdravotní stav zlepšuje, stále ještě nemá vyhráno. Na Lachmana pro iSport zavzpomínala bývalá biatlonová legenda Ondřej Moravec (39).

Začátkem května si reportér Tomáš Lachman přivodil na dovolené těžký úraz, při němž částečně ochrnul. Jak informoval před pár dny iSport, po pádu ze schodů ležel bez hnutí na lůžku a doktoři nebyli příliš optimističtí. Lachman prakticky nereagoval. Postupem času se však jeho zdravotní stav přece jen trochu zlepšil. „Začal dokonce v omezené míře komunikovat i se mírně hýbat. A všichni doufáme, že pokroky bude dělat i dál,“ prozradil pro již zmíněný web člověk z blízkého okolí rodiny, který si nepřál být jmenován.

Nečekaný úraz zaskočil i bývalého biatlonistu a devítinásobného medailistu ze světových šampionátů a olympiád Ondřeje Moravce. „Byl to neskutečný šok. Lachec s námi dlouhé roky jezdil po závodech ještě coby reportér, mrznul na střelnici, všechno si tam poctivě odstál, navštěvoval nás na pokojích. Vždycky jsme vycházeli velice dobře, byl férový člověk, hrozně fajn,“ zavzpomínal na Lachmana bývalý hvězdný biatlonista Moravec pro iSport.

Nahradili ho Jílek a Soukalová

„Hrozně moc držím palce jemu i rodině, pro tu to musí být ohromně těžké. Doufám, že jsou silní a zvládají to, dodal ještě Moravec. Ti dva se spolu měli dokonce potkat na Mistrovství světa v biatlonu v Novém městě na Moravě. Moravec zde totiž bude působit jako expert. Svou úspěšnou sportovní kariéru ukončil v roce 2021.

Lachmanovo místo v současnosti převzali Tomáš Jílek, kterého diváci znají hlavně jako komentátora hokeje a Tour de France, a také bývalá biatlonová hvězda Gabriela Soukalová. „Těším se na novou výzvu a i na to, že uvidím biatlon z úplně jiného pohledu,“ prozradila Soukalová v tiskové zprávě, kterou měla redakce eXtra.cz k dispozici.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy