Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nevíte, co podniknout o Velikonocích? Máme pro vás tipy, kam se vydat!

Nevíte, co podniknout o Velikonocích? Máme pro vás tipy, kam se vydat!
Zdroj: zamekloucen.cz
Velikonoce

Velikonoční svátky má v oblibě celá rodina. Děti si vykoledují dobroty a dospělí pro změnu ocení prodloužený víkend. Chcete si čtyři dny volna nějak zpestřit a prožít letošní Velikonoce trochu originálnějším způsobem? Vydejte se na rodinnou dovolenou v karavanu a užijte si jarní svátky u nás i v zahraničí. 

„Cestování v karavanu vám umožňuje navštívit během víkendu řadu míst a nemusíte být svázáni ubytováním v jednom hotelu. V dubnu poptávka po obytných vozech roste, ale stále ještě neběží hlavní sezona a cena za jejich půjčení je tedy nižší než obvykle," vysvětluje Lukáš Janoušek, spoluzakladatel a CEO společnosti Campiri, digitální platformy nabízející pronájem obytných vozů.

Česká republika je plná krásných míst. A s nástupem jara je vše ještě hezčí. Pokud se rozhodnete pro karavan, můžete míst navštívit mnohem více než při běžné dovolené. Užijete si velikonoční veselí na jednom místě a druhý den můžete zaparkovat zase jinde. Cestování v karavanu zkrátka nabízí svobodu v rozhodování, protože jste pánem svého času a svých plánů.

Kde byste si mohli příchod jara užít plnými doušky? Nabízíme vám pár tipů, kam všude se můžete s karavanem za Velikonocemi vydat.

Nevíte, co podniknout o Velikonocích? Máme pro vás tipy, kam se vydat!


Zámek Loučeň

Zámecký areál v Loučni v okrese Nymburk patří k těm nejnavštěvovanějším. Jde o barokní památku obklopenou rozsáhlým anglickým parkem, takže vedle samotné prohlídky zámku si můžete v areálu užít pěkný celý den. Unikátem je soubor dvanácti labyrintů a bludišť v parku.

Během velikonočních svátků vás budou po slavnostně nazdobeném zámku provázet členové knížecí rodiny a seznámí vás s tím, jak se svátky příchodu jara slavily na zámku i v podzámčí.

V Loučni žádný speciální stellplatz pro karavany není, ale parkování je možné přímo u zámeckého areálu.

Dlaskův statek

Velikonoce na Dlaskově statku v Dolánkách u Turnova tradičně lákají na bohatý sváteční program pro děti i pro dospělé. Ale nejen to, krásná příroda přímo vybízí k procházkám po okolí.

Kemp v Dolánkách se otevírá od dubna, ale provozovatel dopředu avizoval možnost otevření již o velikonočním víkendu. K dispozici pro karavany na parkovišti bude možnost napojení elektřiny.

Nevíte, co podniknout o Velikonocích? Máme pro vás tipy, kam se vydat!


Velikonoce v Praze

Metropole nabízí také spoustu možností k příjemnému prožití jarních svátků. Velké velikonoční tržiště můžete navštívit například na Václavském, Staroměstském či Mariánském náměstí nebo také na náměstí Míru. Zoo Praha nabízí speciální velikonoční program a komentovaná krmení zvířat. Pučící přírodu si můžete užít také v přilehlé botanické zahradě.

Hlavní město přitom nabízí hned několik oficiálních stellplatzů určených pro majitele obytných vozů, samozřejmostí jsou doprovodné služby, jako je dobití energie, vypuštění vody, nabrání čisté a další. Nejoblíbenější stellplatzy najdete ve Kbelích (Praha 9), v Řepích (Praha 6), na Zličíně (Praha 5) nebo na Císařském ostrově (Praha 1).

Strašidelný zámek Draxmoor

Během velikonočních svátků bude slavnostně zahájena sezona na strašidelném zámku Draxmoor v Dolní Rožínce v Kraji Vysočina. Pro děti budou připraveny klasické prohlídky, 3D kino a po celý víkend také tvořivé dílny. A je potřeba hodně dětí, aby se strašidla vůbec chtěla probudit, vzkazují dětem lidé ze zámku.

Parkování je možné hned u zámku, ovšem ne přes noc. Pouhé čtyři kilometry ale stačí ujet do kempu Šikland, kde jsou místa přímo pro karavany.

Sklepy ve Valticích

Máte rádi víno? Pokud ano, vaše kroky by měly poslední březnovou sobotu zamířit do jihomoravských Valtic na Břeclavsku. Otevřeny pro vás budou dvě desítky vinařství, takže o zábavu a kvalitní víno pro ne-řidiče bude postaráno.

Přímo ve Valticích stellplatz pro karavany není, ale zajet si do něj můžete do osm kilometrů vzdálené Lednice, kde je pro vás připraven komfort stellplatzu Annovino.

Nevíte, co podniknout o Velikonocích? Máme pro vás tipy, kam se vydat!


Obří kraslice v Hluboké nad Vltavou

Pestrobarevné kraslice jsou jedním ze symbolů Velikonoc. Dokážete si ale představit kraslici vážící skoro sedm set kilogramů? Vydejte se na Velikonoční stezku s obřími kraslicemi. Přímo v zámeckém areálu na Hluboké najdete na tři desítky kraslic, včetně těch zmiňovaných gigantických, pomalovaných akademickými malíři i dětmi ze základní školy.

Ideálním místem na zaparkování karavanu je stellplatz Hluboká. Od něj jste za chvíli na zámku nebo v Českých Budějovicích. Okolí nabízí také spoustu cyklostezek a míst na příjemné procházky v přírodě.

Škola pečení ve Velkých Karlovicích

Zajímavé zážitky na vás během prodlouženého velikonočního víkendu čekají také na Valašsku, ve Velkých Karlovicích. Usměvavé pekařky vás zasvětí do tajů svého řemesla. Součástí jarních svátků je totiž Škola pečení. V ní se naučíte, jak se pečou velikonoční mazance, jidáše nebo frgály. Od pece si můžete odskočit do tématicky zaměřených dílniček, zatancovat si při cimbálovce, zkrátka sváteční atmosféra se vším všudy.

Přímo ve Velkých Karlovicích můžete využít stellplatz v Resortu Kyčerka.

Probouzení krumlovských medvědů

Jedním ze symbolů Českého Krumlova je trojice medvědů Marie Terezie, Vilém a Polyxena. Poslední březnovou sobotu se od 10 hodin přímo na krumlovském zámku koná tradiční a oblíbená akce, při které budou chlupáči symbolicky probuzeni do jara. O velikonoční nadílku se postará krumlovský medvědář Jan Černý, ale dobroty jim můžete přinést i vy, budou se shromažďovat v bedýnkách na II. zámeckém nádvoří.

Pro karavany je přímo v Českém Krumlově určen stellplatz s názvem P-Karavan. Řada míst pro parkování obytných vozů je i v nedalekých Českých Budějovicích.

Nevíte, co podniknout o Velikonocích? Máme pro vás tipy, kam se vydat!


Velikonoce v zahraničí

Velikonoční svátky jsou u nás velmi oblíbené, ovšem mnohem větší význam mají v zemích, kde je křesťanství mnohem rozšířenější. To platí třeba pro Španělsko nebo Portugalsko, kde jsou Velikonoce nejzásadnějším svátkem roku. Nejvyhlášenější procesí se konají v Seville, ale svátky se samozřejmě slaví po celé zemi. Užít si je můžete například v Malaze, kde má společnost Campiri pobočku a experty, kteří vám s pronájmem obytných vozů poradí a také třeba naplánují celou cestu.

Barevné svátky nabízí rovněž Nizozemsko. Země tulipánů a Velikonoce? To jde přece krásně dohromady! Během jarních svátků najdete rozkvetlé ozdoby doslova na každém kroku. Květinový park Keukenhof patří mezi místa, která jsou pro milovníky květin vyhlášeným oblíbeným místem. Nizozemsko je navíc plné kempů a stellplatzů, protože cestování v karavanech se v této zemi těší veliké oblibě.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy