Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

V dětství vysmívaná Karolína Kurková. Čelila drsnému posměchu, pak dobyla svět modelingu

Karolína Kurková slaví 40. narozeniny.
Zdroj: Koláž eXtra.cz/Profimedia/Herminapress
+ Dalších 15 fotografií
top snímky

Karolína Kurková je bezpochyby jednou z nejznámějších a nejúspěšnějších českých modelek. Už v šestnácti letech odcestovala do Paříže, kde chodila přehlídky pro nejvěhlasnější módní návrháře. V roce 2007 patřila mezi nejlépe vydělávající modelky na světě. Kromě toho se jako jedna ze dvou Češek stala oficiálním andílkem značky spodního prádla Victoria’s Secret. Kurková již několik let žije se svou rodinou na Floridě a modelingu se stále aktivně věnuje, jak i sama uvádí na Instagramu.

Karolína Kurková se narodila v osmdesátých letech v Děčíně, kde také vyrůstala. Otcem Kurkové byl profesionální basketbalista, po němž zřejmě zdědila i patřičnou výšku. Z jejích 180 centimetrů si dělaly děti v jejím okolí legraci. Ovšem v patnácti letech poslal jeden z jejích kamarádů fotografie Kurkové do agentury v Praze, která ji vzala pod svá křídla. Zanedlouho už cestovala do Paříže, kde podepsala exkluzivní smlouvu se značkou Miuccia Prada.

V září 1999, ve věku pouhých sedmnácti let, se Kurková objevila na titulce americké Vogue. Do dnešních dnů je jednou z nejmladších modelek, které se na titulní straně módní bible objevily. To její kariéru ještě více nastartovalo.

Kariéra věhlasné topmodelky

Zřejmě největší zlom v kariéře Kurkové přišel v roce 2005. Tehdy totiž podepsala kontrakt se značkou spodního prádla Victoria’s Secret, která každý rok pořádala svou slavnou přehlídku, na níž vystupovali ti nejznámější světoví interpreti. O pouhý rok později se jí dostalo pocty, že mohla jako jediná modelka za celou přehlídku vynést tzv. Fantasy bra (to je precizně vytvořená podprsenka, která je vyráběna z nejluxusnějších materiálů a posázena drahými kameny. Každý rok ji vynese vždy jedna zvolená modelka, pozn. red.) s názvem Hearts on Fire za 6,5 milionu dolarů, která byla zdobena téměř 2000 diamanty, jak napsal Teen Vogue.

Od té doby se na mole objevila dohromady devětkrát. Kromě ní se na přehlídce Victoria’s Secret z českých modelek objevila ještě Daniela Peštová, Hana Soukupová, Eva Herzigová nebo Michaela Kociánová. Roku 2008 Kurkovou vyhlásil americký televizní kanál E! jako nejvíce sexy ženu světa, jak psal Reuters.

Osobní život

Co se týče osobního života, Karolína žije na Floridě se svým manželem Archiem Drurym, kterého si vzala v roce 2009. Společně mají tři děti: syny Tobina Jacka, Noaha Lee a dceru Lunu Grace. Rodinné snímky dává topmodelka často na své sociální sítě.

Kurková často létá do České republiky a stala se dokonce první modelkou na obálce historicky prvního čísla československé verze časopisu Vogue, jež byla uvedena na trh v roce 2018.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy