Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nejdojemnější momenty z pohřbu Josefa Laufera. Vzpomínka, která byla na obřadu jeho milované ženy i dcera, co zadržovala slzy

Pohřeb Josefa Laufera: Tohle jsou nejdojemnější momenty
Zdroj: eXtra.cz
+ Dalších 84 fotografií
Pohřeb

S nedávno zemřelým hercem Josefem Lauferem se přijela rozloučit zvučná jména českého showbyznysu. Na pohřeb dorazila jak hercova rodina, tak přátelé i kolegové, kteří s ním za jeho dlouhou kariéru spolupracovali. Podívejte se na ty nejdojemnější momenty z pohřbu.

O smrti herce jako první informovala dcera Ester, která smutnou zprávu rozeslala přátelům a blízkým. Zároveň na něj zavzpomínala pro eXtra.cz. „Ano, zemřel přirozenou cestou tímto způsobem. Teď bych asi ráda uvedla na pravou míru, jak to bylo. Táta byl čtyři roky v kómatu, ze kterého se neprobral," uvedla Ester, která dodala, že nešlo o umělý spánek ale o vegetativní stav.

Stejná fotka na dvou pohřbech

Fotografie, která smuteční hosty vítala na obřadu, byla stejná, která byla i na pohřbu Ireny Greifové, která zemřela před rokem a půl. Josef se kvůli svému stavu, ve kterém byl posledních několik let, o smrti slovenské kostýmní výtvarnice, se kterou byl přes padesát let, nikdy nedozvěděl.

Zdrcená dcera se schovávala za brýlemi

Na poslední rozloučení, na němž nechyběla ani redakce eXtra.cz, jako první dorazila rodina a blízcí. Dcera Ester se skrývala za velkými černými brýlemi, celý pohřeb ale zvládla s grácií. "Naštěstí mám kolem sebe opravdu dobré lidi, a to jak své přátele, tak přátele táty a mámy. I partner je mi oporou, jako celé ty čtyři roky. Spíš jsem hrozně unavená," řekla Ester při nedávném rozhovoru pro eXtra.cz

Troška přišel o kamaráda

Naposledy se přišel rozloučit i režisér komedie Kameňák, ve které Josef Laufer hrál jednu z velmi výrazných rolí - zbohatlíka Leo Kohna s nenáviděnou tchyní. "Byl to úžasný člověk, kamarád a herec. Mám s ním těch vzpomínek spoustu. Co vám budu říkat. Takových lidí je škoda," promluvil Zdeněk Troška.


Kóma po banální operaci

Zkraje roku 2020 byl na poměrně banální operaci srdeční chlopně, při ní ale bohužel došlo k vážným zdravotním komplikacím a oblíbený umělec posléze na 130 dní skončil v kómatu. Po jakémsi částečném probuzení se ale nicméně už jeho zdravotní stav nijak nezměnil. Skončil ve vegetativním stavu, kdy pacient spontánně dýchá, ale není schopen komunikace, žvýkat ani polykat.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy