Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

My čekali jaro a zatím přišel mráz: Zima bude svírat Česko i o víkendu

My čekali jaro a zatím přišel mráz: Zima bude svírat Česko i o víkendu
Zdroj: Pixabay
Počasí

Česko zasáhlo chladné počasí a podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se nic nezmění ani o víkendu. Podobně jako v týdnu, bude od pátku do neděle zataženo, místy nás čekají přeháňky i sněžení. Nezapomeňte si tak na vycházku vzít teplé oblečení.

O víkendu můžeme podle ČHMÚ očekávat, že k nám bude proudit chladný a vlhký vzduch od severu až severovýchodu. Ten s sebou přinese nízké teploty, ale i déšť a místy sníh. Denní teploty se přitom jen zřídka vyhoupnou nad deset stupňů Celsia.

Pátek

V pátek bude na většině území zataženo až oblačno, postupně můžeme čekat občasné sněžení, na horách na severu a severovýchodě budou srážky četnější a trvalejší. Nejnižší noční teploty budou v rozmezí +2 až -2 °C, ojediněle se bude tvořit náledí nebo zmrazky. Nejvyšší denní teploty budou od 4 až do 8 °C, v 1000 metrech na horách pak kolem -1 °C. "Na severu a severovýchodě nad 400 m napadne až 5 cm, na horách až 15 cm nového sněhu," uvádí meteorolog ČHMÚ.

Sobota

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky. Zpočátku nad 400 m, během dne pak nad 800 m můžeme čekat sněhové srážky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí +3 až -1 °C, nejvyšší denní pak mezi 5 až 9 °C. Vát bude slabý severozápadní až severní vítr.

Neděle

V neděli bude oblačno až zataženo, ojediněle, během dne místy občasný déšť nebo přeháňky. Zpočátku nad 600 m, během dne nad 1000 m se budou vyskytovat sněhové srážky. Nejnižší noční teploty bydou v rozmezí 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají místy až k 11 °C. Vát bude slabý severovýchodní vítr.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy