Vypadají nevinně, přitom jsou to zabijáci. Potraviny, na které si musíte dát velkého majzla:

1. Třešně, meruňky, broskve

Pecky tohoto ovoce obsahují sloučeniny kyanidu. Smrtící dávkou by bylo 1,51 miligramu kyanidu na jeden váš kilogram, takže byste těch pecek museli rozkousat vážně hodně. Ale zabít by se tím asi šlo.

2. Rýže

Tak například ta, co se pěstuje v Texasu, obsahuje množství arsenu, látky, po které vám může být vážně blbě. Aby vás rýže usmrtila, museli byste jí sníst 1 800 lžic najednou, což asi nedáte, ale těžko říct, neznáme vás.

3. Rebarbora

Pestrobarevné lodyhy této rostliny jsou skvělé na výrobu koktejlů nebo třeba na pečení koláčů. Ale pozor, obsahuje kyselinu šťavelovou, což je látka s antikorozními účinky. Pokud to s rebarborou přeženete, pocítíte nejen pálení v ústech a krku, ale možná se i pozvracíte. Nebo umřete. Listům rebarbory se raději vyhněte úplně.

4. Brambory

No jo, brambory nejsou takové kamarádky, za jaké je máme. Ty nazelenalé nebo ty, co zrovna klíčí, v sobě obsahují solanin, přírodní pesticid, který je pro člověka jedovatý. Proto nežerte nezralé brambory po kilech, nebo půjdete pod kytky.

5. Jablka a hrušky

Patříte mezi ty, kteří rozkousají hrušky a jablka i s ohryzky? Chyba. Jadérka tohoto ovoce také obsahují kyanid. Pokud tedy sníte 200 jadérek, to znamená 25 jablek se vším všudy, možná zemřete.

6. Para ořechy

Věděli jste, že jsou radioaktivní? Ne? Tak teď už to víte. Obsahují více radia než jakékoliv jiné plodiny.

7. Červené fazole

Po vařených budete mít prdíky, po nedovařených budete zoufale zvracet několik dní.

8. Muškátový oříšek

Víc než dvě polévkové lžíce vám způsobí halucinace. Tenhle týden se chystáme na třetí lžíci, tak dáme vědět.