Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Manželé Adamczykovi nastavili tvrdé podmínky pro své podnájemníky: Lhůta pro vystěhování a vysoké sankce

Eva Adamczyková a Marek Adamczyk tvoří krásný pár.
Zdroj: Pavel Dvořák/eXtra.cz
+ Dalších 9 fotografií
Sankce

Manželé Adamczykovi zazářili v letošní řadě StarDance a nyní se ukazují nejen jako dobří tanečníci, ale i investoři. Za Prahou si koupili rodinný dům, jehož hodnota přesahuje třináct milionů korun. Smluvní sankce a podmínky byly u této nemovitosti pro bývalé nájemce navíc opravdu tvrdé, jak zjistil Blesk. 

Eva (30) a Marek (35) Adamczykovi se rozhodli odejít z centra za Prahu, kde zřejmě plánují založit i rodinu. Předtím strávili nějaký čas v bytě o rozměrech 2+kk a rozloze 64 m2 v pražských Dejvicích, k němuž patří i terasa a garážové stání.Byt jsem chtěla původně pronajímat, ale architekti měli tak super nápady, že mi bylo jasné, že tady zůstanu bydlet,“ uvedla tehdy Adamczyková pro iDnes.

Jenže byt v Dejvicích pro ně zřejmě začal být malý, a proto si pořídili rodinný dům za 13,5 milionu korun. A vypadá to, že ho budou brzy také obývat. Podle informací Blesku se tam už od pondělí srocovaly davy dělníků a nechyběl ani kontejner, který byl celý naplněn odpadem.

Tvrdé sankce

Adamczykovi si navíc stihli dům pojistit tvrdými podmínkami a smluvními sankcemi. S bývalými majiteli měli v kupní smlouvě napsáno, že se z nich stávají nájemníci. Definitivní předání domu proběhlo 15. prosince a do té doby měli bývalí nájemci platit za užívání domu 833 korun denně. A pokud by se do určeného data neodstěhovali, museli by za každý den prodlení platit sankční pokutu 2000 korun.

Manželé vlastní kromě domu a bytu v Dejvicích hned několik dalších nemovitostí. Eva má například byt 2+1 na Žižkově, který pronajímá, a se sestrou mají napůl rodinný dům ve Vrchlabí, který zdědili po zesnulých rodičích.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy