Gourmet restaurant Le terroir již v únoru tohoto roku navázala na úspěšnou dvanáctiletou tradici fine diningové restaurace, která byla vyhledávaným místem gurmetů z Česka i ze zahraničí. Nový koncept Le terroir se zrodil pod taktovkou šéfkuchaře Pavola Pavlíka, pozici manažera zaujal zkušený Richard Prošek, jehož výjimečný přístup ke klientele, znalost oboru a poutavá prezentace pokrmů s příběhem dotahují zážitek z fine diningu k jedinečnosti.

Přepychové místo spolu se šéfkuchařem Pavlíkem a jeho novým talentovaným a mladým týmem zaručují komfort a kvalitu. Znovuotevřená restaurace se nachází v komorním prostředí románských sklepů měšťanského domu ze 13. století ve Vejvodově ulici v Praze 1. Hrdým majitelem značky Le terroir je skupina Living Venues, provozovatel sítě zážitkových konceptů, rezortů a restaurantů.

Milovníci špičkové gastronomie si mohou sestavit degustační menu o čtyřech, šesti nebo osmi chodech podle svých představ a chuťových preferencí. Mistrovsky sladěné pokrmy servírované takřka v umělecké podobě, jaká je šéfkuchaři Pavolu Pavlíkovi vlastní, si podmaní všechny vaše smysly. Jakmile si restauraci zamilujete, rozhodně se nemusíte bát stereotypního jídelníčku. Každé tři měsíce je totiž sestavováno nové menu, které vychází ze sezónních potravin.

„V každém novém menu spojujeme inspiraci nordickou kuchyní v jejím jednoduchém až puristickém pojetí s důrazem na pravou podstatu všech použitých surovin. Snažíme se, aby každý náš chod obsahoval prvek hravosti, ať už v podání méně známých, neobvyklých, nebo lehce pozapomenutých druhů masa, vnitřností, ryb, ovoce nebo zeleniny. U tvorby našich jídel se zaměřujeme na lokální sezónnost použitých ingrediencí a surovin v odlehčenější a svěžejší podobě i na minimální technologickou úpravu. Šetrným, citlivým opracováním a jednoduchým kombinováním chceme nechat vyniknout přírodní čistotu, chuť, vůni a původ všech používaných produktů,“ dodává Pavol Pavlík, šéfkuchař restaurace.

Kromě vytříbené gastronomie s důrazem na sofistikovaný minimalismus a přirozené chutě surovin prožitek z návštěvy restaurace umocní dokonalá souhra jídla s exkluzivními víny, které při každém chodu detailně představí sommeliér Dragan Bogdanović. Znalci kvalitního vína zcela jistě ocení výběr z více než 700 lahví z věhlasných vinařských oblastí Francie, Itálie, Rakouska, Německa i Moravy. Le Terroir má zároveň jako jediný restaurant v České republice nejrozsáhlejší sbírku ročníkových armagnaců Vaghi od roku 1897 do roku 1997.