Trendy
Výměna manželek 2024 Sedm schodů k moci válka na Ukrajině Survivor 2024

Le terroir – gastronomický klenot v centru Prahy

Le terroir – gastronomický klenot v centru Prahy
Zdroj: Le terroir
+ Další 2 fotografie
Pražská restaurace Le terroir je již od roku 2007 zařazena do průvodce Michelin Guide. Svým hostům nabízí ojedinělý zážitek spojením znamenitých chutí pečlivě vybraných surovin, které jsou bezchyby spárovány s kvalitním vínem. Moderní inovativní podání mezinárodní i lokální kuchyně, nádherné prostředí netradiční restaurace, venkovní útulná zahrada a okázalý vinný sklep v prostorách ze 13. století. Le terroir je luxusní kombinací všeho, co očekáváte od nezapomenutelně stráveného večera.

Gourmet restaurant Le terroir již v únoru tohoto roku navázala na úspěšnou dvanáctiletou tradici fine diningové restaurace, která byla vyhledávaným místem gurmetů z Česka i ze zahraničí. Nový koncept Le terroir se zrodil pod taktovkou šéfkuchaře Pavola Pavlíka, pozici manažera zaujal zkušený Richard Prošek, jehož výjimečný přístup ke klientele, znalost oboru a poutavá prezentace pokrmů s příběhem dotahují zážitek z fine diningu k jedinečnosti.

Přepychové místo spolu se šéfkuchařem Pavlíkem a jeho novým talentovaným a mladým týmem zaručují komfort a kvalitu. Znovuotevřená restaurace se nachází v komorním prostředí románských sklepů měšťanského domu ze 13. století ve Vejvodově ulici v Praze 1. Hrdým majitelem značky Le terroir je skupina Living Venues, provozovatel sítě zážitkových konceptů, rezortů a restaurantů.

Milovníci špičkové gastronomie si mohou sestavit degustační menu o čtyřech, šesti nebo osmi chodech podle svých představ a chuťových preferencí. Mistrovsky sladěné pokrmy servírované takřka v umělecké podobě, jaká je šéfkuchaři Pavolu Pavlíkovi vlastní, si podmaní všechny vaše smysly. Jakmile si restauraci zamilujete, rozhodně se nemusíte bát stereotypního jídelníčku. Každé tři měsíce je totiž sestavováno nové menu, které vychází ze sezónních potravin.

„V každém novém menu spojujeme inspiraci nordickou kuchyní v jejím jednoduchém až puristickém pojetí s důrazem na pravou podstatu všech použitých surovin. Snažíme se, aby každý náš chod obsahoval prvek hravosti, ať už v podání méně známých, neobvyklých, nebo lehce pozapomenutých druhů masa, vnitřností, ryb, ovoce nebo zeleniny. U tvorby našich jídel se zaměřujeme na lokální sezónnost použitých ingrediencí a surovin v odlehčenější a svěžejší podobě i na minimální technologickou úpravu. Šetrným, citlivým opracováním a jednoduchým kombinováním chceme nechat vyniknout přírodní čistotu, chuť, vůni a původ všech používaných produktů,“ dodává Pavol Pavlík, šéfkuchař restaurace.

Kromě vytříbené gastronomie s důrazem na sofistikovaný minimalismus a přirozené chutě surovin prožitek z návštěvy restaurace umocní dokonalá souhra jídla s exkluzivními víny, které při každém chodu detailně představí sommeliér Dragan Bogdanović. Znalci kvalitního vína zcela jistě ocení výběr z více než 700 lahví z věhlasných vinařských oblastí Francie, Itálie, Rakouska, Německa i Moravy. Le Terroir má zároveň jako jediný restaurant v České republice nejrozsáhlejší sbírku ročníkových armagnaců Vaghi od roku 1897 do roku 1997.

Ornella vzdala snahy o usmíření s matkou. Už mě to obtěžuje, říká a přiznala, že dvě z jejích dětí babičku nikdy nepoznaly

Související články

Další články

Nejnovější kauzy