Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kuchař Babica je zpět! Vrátil se na scénu, aby testoval kvalitu guláše!

Kuchař Babica je zpět! Vrátil se na scénu, aby testoval kvalitu guláše!
Zdroj: oficiální zdroj
Uvaříte guláš a jeho kvalitu pak posoudí sám velký Jiří Babica! Umíte si to představit?

Dvě stě profesionálů i amatérů se v rámci 3. ročníku Úvalského kotlíku utkalo o to, kdo umí uvařit nejlepší guláš. O vítězi rozhodovala porota nejpovolanější – v čele s kuchařskými esy Jaroslavem Sapíkem a Jiřím Babicou

Žádný sporák s indukční deskou, jen kotlík a otevřený oheň. Celkem 29 týmů bojovalo v Úvalech u Prahy o ten nejlepší guláš. Akce se zúčastnilo na 1000 návštěvníků, kteří tak měli možnost ochutnat a hodnotit celou škálu variací tradiční klasiky českých kuchyní. Jednotlivá jídla se lišila množstvím cibule, ve výběru masa (na stole se sešly hovězí, vepřové, skopové nebo zvěřinové guláše), v druzích přísad nebo celkovém závěrečném dochucení.

Babica se Sapíkem pak měli na starosti hodnocení technologického postupu, barvy, zvolených ingrediencí, stavu masa a celkové chuti. "Na guláši se pozná, jak kdo umí pracovat s dochucením jídel. Pro mě je základem guláše cibule, paprika a česnek," komentoval kulinářskou bitvu Jaroslav Sapík.

Vítězem se podle poroty, ve které zasedli také mistr světa v čepování piva Lukáš Svoboda a starosta Úval Petr Borecký, stal tým Valaši Zavadilka, jejíž členové si odvezli jako trofej kotlík, grilovací sadu a putovní pohár. "Především mě ale zaujalo, jaká byla na akci báječná atmosféra. Lidi se vařením bavili a to je hlavní," svěřil se Jiří Babica.

Kulinářské tipy a zajímavé recepty můžete vidět v pořadu Babica vs. Sapík každou sobotu a neděli na TV Barrandov v 17:30.

Záhada vyhřezlého oka šéfredaktora eXtra.cz: Karen Mchitarjan promluvil o svém martyriu

Související články

Další články

Nejnovější kauzy