Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Krutý osud nového moderátora Událostí Josefa Kvasničky: Kvůli zhoubnému nádoru přišel o čelist a část úst

Kvasnička si prošel onkologickou nemocí.
Zdroj: Se souhlasem ČT
Nemoc

Nový moderátor Událostí v České televizi Josef Kvasnička (51) v minulosti prošel opravdu těžkou životní zkouškou. Lékaři mu našli zhoubný nádor, který způsobil, že mu nyní chybí pravá dolní čelist a čtvrtina úst, jak informoval Blesk. I přes tuto těžkost se však Kvasnička naučil znovu mluvit a nyní bude moderovat hlavní zpravodajskou relaci v České televizi.

Dlouholetý zlínský reportér Josef Kvasnička bude nový moderátor Událostí. V České televizi pracuje od roku 1996 a nyní po letech byl povýšen, aby moderoval hlavní zpravodajskou relaci.

„Novinky v nejsledovanějších zpravodajských pořadech České televize. Od prosince začíná moderovat pořad Události dlouholetý zlínský reportér Josef Kvasnička a hlavní diskuzní pořad Události, komentáře dosavadní moderátorka pořadů Newsroom ČT24 a 90' Tereza Řezníčková,“ informoval Newsroom ČT24 na Twitteru.

Přišel o čelist

Před lety však tento moderátor prošel velmi těžkým obdobím. Kvůli zhoubnému nádoru přišel o celou pravou dolní čelist a také čtvrtinu úst, jak jako první informoval Blesk.

Nádor mu našli, když ho bolely zuby. „Myslel jsem si, že to bude banální věc, nějaký kaz, který vyřeší zubař během jedné návštěvy. Zub mi vyvrtali, ale bolest neustupovala. Při další návštěvě mi původně vrtaný zub vytrhli a vyvrtali mi sousední. Bolest byla ale stále horší a silnější,“ prozradil minulý rok v pořadu 13. komnata.

Musel se učit mluvit

„Nikdy předtím jsem nebyl hospitalizován. A odjížděl jsem odtamtud jako onkologický pacient s fatální diagnózou! Řekli mi, že po této onkologické operaci nebudu mít čtvrtinu pusy. V ordinaci jsem se ještě jakžtakž držel, ale venku jsem si pak půl hodiny poplakal na lavičce v nemocničním parku,“ popsal Kvasnička s tím, že po diagnóze řešil otázky, zda bude moci znovu moderovat nebo zda si vůbec najde ženu.

Po operacích ho lékaři nádoru zbavili a on se učil znovu mluvit. Všechny problémy dokázal překonat a nyní bude jedním z hlavních moderátorů České televize.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy