Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kateřinu Macháčkovou režíroval syn Petr Svojtka: Nechtěl s mámou dělat a celou dobu si vykali

+ Dalších 14 fotografií

Kateřina Macháčková bude již navždy spjata se seriálem Život na zámku. V sérii ztvárnila profesorku Královou, manželku Tomáše Töpfera. Sympatická herečka letos oslaví již 75. narozeniny, ovšem její vizáž napovídá zcela jinému číslu. V rozhovoru pro eXtra.cz se rozpovídala o tom, jak se jí dnes daří. 

Kateřina Macháčková se nejvíce proslavila díky své roli profesorky Králové v seriálu Život na zámku. Jak přiznala v rozhovoru pro eXtra.cz, tuto její osudovou roli jí dodnes fanoušci připomínají, ovšem vzpomíná na ni s láskou. Řeč přišla i na to, jak se sympatické herečce daří dnes.


"Já jsem se asi s tou profesorkou Královou tolik ztotožnila, že od té doby už netočím. Je mi to docela dost připomínáno," přiznává upřímně. Ačkoli se ještě v některých seriálech objevila, žádná role se netěšila takovému úspěchu. Kateřina se věnovala vždy spíše divadlu, které je pro ni dodnes srdcovou záležitostí.

Z jejího syna je režisér

Na prknech divadla spolupracovala i se svým synem, režisérem Petrem Svojtkou. Ten ji ovšem do svého představení původně vůbec nechtěl. "On se mnou nikdy nechtěl spolupracovat. Já ani nechtěla, aby šel k divadlu, to je těžký život. Oslovoval mě paní Macháčková a já jeho pane režisére. Ale byla to zajímavá zkušenost," vzpomíná se smíchem.


Ačkoli svého syna od umění odrazovala, sama své volby nikdy nelitovala. "Ono v té době to bylo docela těžké. Přišlo mi, že ta cesta toho umění byla pro holky lehkou volbou. Já jsem navíc vyrostla u divadla. Maminka byla operní pěvkyně a otec režisér. Uvažovala jsem ještě, že bych studovala matematiku a fyziku, ale pak jsem začala hrát. Nikdy jsem nelitovala," říká.

V současné době působí na konzervatoři a čas od času se objeví v nějakém divadelním představení. "Teď učím na konzervatoři. Zrovna teď učím čtvrtý ročník, takže je připravujeme k maturitě. Já tam studentům vždycky říkám nějaké poznatky a snažím se jim předat co nejvíce," říkala s úsměvem na křtu knížky Zpověď kudrnaté režisérky.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy