1. Marokánky

Potřebujete:

1/4 l vody, 160 g kandovaného ovoce, 160 g libovolných ořechů, hrst rozinek,160 g cukru, 1 vanilinový cukr, 20 g hladké mouky a čokoládu na vaření

Mouku svaříme ve vodě s cukrem a vanilkovým cukrem na kaši. Přidáme směs ovoce a ořechy. Lžičkou uděláme kopečky a pečeme zhruba 5 minut na 180 stupňů. Poté si rozpustíme 100 g čokolády a smícháme ji s 2 lžícemi oleje. Vychladlé marokánky potíráme z ploché strany čokoládou.

2. Medvědí pracny

Potřebujete:

200 g oleje, 100 g vlašských ořechů, 280 g hladké mouky, 40 g cukru, čerstvě namleté koření (skořice, badyán, hřebíček), vanilkový cukr a kakao

Suroviny smícháme a vytvoříme kompaktní hmotu. Podle potřeby přidáme mouku nebo olej. Hmotou plníme formičky na pracny. Pečeme na 170 stupňů zhruba 15 minut. „Dávka vystačí na 48–50 kusů,“ říká cukrářka Eliška z Momo Café, která má všechny recepty vyzkoušené.

3. Nepečené kuličky

Potřebujete:

160 g rozinek či datlí, 120 g kokosu, 40 g kakaa a kokos na obalení

Rozinky (nebo datle) namočíme na hodinu do horké vody, slijeme a rozmixujeme se zbývajícími ingrediencemi. Tvoříme koule, které poté obalíme v kokosu. Z tohoto množství uděláte zhruba 12 kusů větších kuliček. Varianta pro dospělé: ovoce namočte do alkoholu, vhodný je koňak nebo tuzemák.