Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Karel Janeček prodal podíly ve společnostech: Připravuje se na kandidaturu na prezidenta

Karel Janeček.
Zdroj: Martin Procházka/eXtra.cz
+ Dalších 5 fotografií
Kandidatura

Miliardář Karel Janeček (48) se rozhodl kandidovat na prezidenta ve volbách v roce 2023. Kvůli tomu se nyní vzdává veškerého podílu v investiční skupině RSJ Investments. Informace přinesl web CC. 

Karel Janeček patří k nejbohatším Čechům a Forbes odhaduje jeho majetek na 2,8 miliardy korun. Nedávno oznámil svou kandidaturu na prezidentské volby, které proběhnou příští rok. Z toho důvodu se rozhodl vzdát veškerého podílu v investiční skupině RSJ Investments.

RSJ Investments se zaměřuje na investice do zemědělství, strojírenství, realitních projektů, biotechnologií nebo informačních technologií. Podílu v této skupině se Janeček zbavuje postupně, jak informoval web CC. „Karel Janeček k březnu tohoto roku podíl odprodal, a to právě s ohledem na své zaměření na prezidentskou kampaň,“ řekla webu E15 mluvčí RSJ Investments Vendula Dittrichová.

Janeček zůstává v sesterské společnosti

Nadpoloviční většinu akcií nyní vlastní její spoluzakladatel a šéf Libor Winkler. „Odkoupil části podílů většiny ostatních akcionářů a stal se jedinou ovládající osobou společnosti,“ doplnila Dittrichová.

Janeček ale neodešel úplně. V sesterské společnosti RSJ, která se zaměřuje na obchodování s finančními deriváty na burzách, Janeček zůstává.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy