Kdyby probíhala anketa o nejvíc nechutné jídlo světa, s největší pravděpodobností by zvítězila žába „bullfrog“ (skokan volský) připravovaná způsobem, který si oblíbili zákazníci jisté japonské restaurace. Oč jde?

Žába se servíruje na ledu s plátkem citronu a sójovou omáčkou – ovšem živá. Šéfkuchař ji probodne, usekne jí hlavu a stáhne ji z kůže teprve až před vašima očima. Není tak žádnou výjimkou, že pojídáte například nohu, která se stále ještě hýbá.

Zatímco Japonci jsou z této speciality nadšeni, ochránci zvířat bijí na poplach. Video, které celý proces zachycuje, na serveru YouTube zaznamenalo téměř milion zhlédnutí a vyvolalo bouřlivé diskuze.

Zatímco někteří to pokládají za „zvrácené“ a „kruté“, jiní argumentují, že podobně trpí i všechna ostatní zvířata zabíjená pro maso – jen to většina lidí zkrátka nevidí (nebo vidět nechce).

A jaký je váš názor?