Dostali jste při pohledu na fotografie lahodné pečínky, do křupava upečeného kuřátka nebo plněné tortilly chuť na masíčko? Nenechte se zmást, tyhle lákavě vyhlížející pokrmy nejsou slanými pochoutkami, nýbrž vtipně řešenými dorty, o jejichž výrobu se stará Louisa Caola (23).

Šikovná cukrářka, která vlastní firmu Poppy & Lulu, si za dlouhá léta při výrobě laskominek osvojila speciální techniku, pomocí níž zachycuje ty nejdrobnější detaily a její výtvory jsou pak k nerozeznání od těch pravých.

Její podnikání vzniklo v době, kdy chtěla překvapit své přátele a pobavit je dortem ve tvaru párku a brambor.

„Pečení jsem začala brát vážně až před několika lety, když jsem dostala pozitivní ohlasy. Po dlouhém rozmýšlení jsem se rozhodla ukončit svou práci a začít péct na plný úvazek,“ uvedla Louisa, která studovala marketing módní tvorby.

Výroba jednoho dortu jí trvá několik hodin a mnohokrát končí nezdarem. Teď se chystá na novinku – vejce Benedikt, což bere jako velkou výzvu.