Tohle kdybychom za našich mladých let věděly, cpaly bychom se jím od rána do večera! Američtí vědci teď přišli se zajímavou informací, že dospívající dívky, které pravidelně konzumují burské oříšky či arašídové máslo, mají o 39 procent nižší riziko toho, že ve třiceti onemocní rakovinou prsu.

Odborníci z Washington University Shool of Medicine zjistili, že dívky ve věku mezi devíti a patnácti roky, které pravidelně jedly buráky nebo si na chléb natíraly arašídové máslo, byly mnohem více imunní než ty, které jej nekonzumovaly.

Vědci se rozhodli testovat několik tisíc dívek a sledovali, jaké potraviny během dne konzumovaly. Ty, které jedly máslo nebo ořechy alespoň dvakrát týdně, mají mnohem lepší zdravotní výhled do budoucna.

„Objev naznačuje, že arašídové máslo může pomoci snížit riziko rakoviny prsu u žen,“ uvedl pro server CBSnew autor studie Graham Colditz.