Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hodíme se k sobě, miláčku: Janžurová s Peterkou spolu nemluvili a režisér spáchal sebevraždu

Trojice Brodský, Brejchová a Janžurová v komedii Hodíme se k sobě, miláčku...?
Zdroj: Se souhlasem Filmového studia Barrandov
+ Dalších 6 fotografií
FILM

Známá komedie Hodíme se k sobě, miláčku…? vznikla v polovině sedmdesátých let. Režie i scénáře se ujal Petr Schulhoff. Snímek byl velmi populární a do kin na něj dorazilo více než 850 tisíc diváků, díky čemuž komedie vydělala pět milionů korun. Jednu z hlavních rolí ve filmu ztvárnila legendární Jana Brejchová, která je v současné době v LDN. Jak ovšem prozradila její dcera Tereza Brodská, stále se zajímá o aktuální dění.

Filmová komedie Hodíme se k sobě, miláčku...? se točí okolo manželů, které po mnoha společných letech začala trápit otázka, zda se k sobě hodí. Zkusili se proto spolehnout na vědu, důsledkem je mnoho vtipných scének.


Hlavní představitelé komedie Hodíme se k sobě, miláčku…?

V době natáčení byli hlavní představitelé a filmoví manželé Jana Brejchová a Vlastimil Brodský už deset let manželé i ve skutečnosti. Stejně jako v komedii si ale procházeli vztahovou krizí.

Filmoví novomanželé Iva Janžurová a František Peterka spolu zase nemluvili. Když společně seděli v šatně a čekali na záběr, tak Janžurová pletla, nebo si oba četli.

Iva Janžurová měla zápal plic

Iva Janžurová oslavila před časem dvaaosmdesáté narozeniny. Stále je aktivní, před pár týdny ale skončila v nemocnici s těžkým zápalem plic, kvůli němuž musela zrušit několik představení.

Pokud ji netrápí zdravotní neduhy, tak se snaží být vždy optimisticky naladěná, do minulosti se nevrací. „Na to, abych se ohlížela, jsem ještě moc mladá – tedy asi – protože pořád mi všechen čas zabírají plány na další práci. Ohlížím se jenom ve chvílích, kdy se potřebuju nějak nadechnout, nebo kdy mi bleskne hlavou, cože ta špatná nálada, snad na mě neleze deprese, proboha,“ prozradila v rozhovoru pro web Kafe.

Z chvály na svou osobu má vždy radost, ale nechce si na ni zvykat. „Až se aplaus začne proměňovat na pouze zdvořilostní, až na sebe přestanu být přísná, jakože teď jsem, a až nebudu mít chuť tvořit nové věci, pak se určitě budu do minulosti ohlížet víc,“ dodala.


Zdravotní stav Jany Brejchové

Druhá z hlavních hrdinek, Jana Brejchová, v současné době žije v LDN, kde se trápí s Parkinsonovou chorobou. Ta se naplno rozjela po odchodu jejího posledního manžela, herce Jiřího Zahajského.

Na veřejnosti už se Brejchová, která zazářila i ve snímcích Noc na Karlštejně, Vyšší princip nebo v Arabele, neukazuje. Je upoutaná na lůžku a potřebuje neustálou péči.

Na herečku však nezapomíná její dcera Tereza Brodská, která maminku často navštěvuje. „Máma sice leží, ale pořád se zajímá o aktuální dění. Ráda si čte, dívá se na televizi. Není dobře, když se dokola mluví o jejím špatném zdravotním stavu. Není to tak,“ prozradila v rozhovoru pro Český rozhlas.

Smutný osud potkal také režiséra komedie Schulhoffa. Ten se kvůli diagnóze vážné nemoci dobrovolně předávkoval léky a odešel na druhý břeh.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy