Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Harfenistka Barbora Plachá si prochází peklem: Syna jí vyrvali z náručí, prosí o pomoc

Barbora musí syna odevzdat do péče otce.
Zdroj: Instagram Barbory Plaché.
+ Dalších 11 fotografií
rodičovství

Harfenistka Barbora Plachá si prochází peklem, které nechce zažít žádná máma. Na svém Instagramu odvyprávěla neuvěřitelný příběh o malém synovi. Toho jí dle jejích slov soudní vykonavatelky násilně odebraly a malý skončil v péči otce. Video, které oběhlo sociální sítě, vyvolalo hotové pozdvižení i u řady celebrit. Redakce eXtra.cz kontaktovala i otce dítěte, avšak bez odezvy. 

Známá harfenistka Barbora Plachá prožívá noční můru. Video, ve kterém odvyprávěla svůj příběh, vyvolalo rozruch a obletělo sociální sítě závratným tempem. Jak se s pláčem svěřila, malého synka jí násilně odebrali a skončil v péči otce a jeho rodičů. Chlapeček, který je ještě stále závislý na mateřském mléce, se tak z hodiny na hodinu ocitl bez matky.


"Malého mi vyrvali od prsu, když se chtěl nakojit. Držela jsem ho, ale začali mi ho vyrvávat policisté s tím, že kojení bylo dost, div mi nezlomili ruku. Bertík ječel a já jsem brečela. Je to to nejhorší, co může matka zažít. Otec si ho chladnokrevně odnášel a Bertík křičel, nedovolil mi ani dát mu pusu," rozplakala se Barbora. "Já udělám všechno pro to, aby byl zase se mnou," říká se zoufalostí v očích.

Barboru podpořila řada českých celebrit

Vzhledem k tomu, že malý stále potřebuje mateřské mléko, Barbora se musela uchýlit k zoufalému řešení a čeká před domem, aby mohla svého syna nakojit. "Budu nocovat před tím domem a budu se domáhat toho, abych ho mohla nakojit. On se kojí i v noci, ale já tam budu k dispozici. Jsem vůbec zvědavá, zda mi to vůbec umožní," říká nešťastná Plachá.

Podporu jí vyjádřila i influencerka Tereza Salte: "Den, kterého jsem se nechtěla nikdy dočkat. Takhle Barunce exekučně zabavují malého do péče otce. Prosím, veškerá média, která tu mám, věnujte maximální pozornost tomuto případu. Není ojedinělý. Mrazí mě z něj. Barunka je nejhodnější máma, kterou znám, a brání svoje dítě. Otec je aktuálně ve vyšetřování ze sexuálního zneužívání malého," sdílela na svém Instagramu.


Příspěvek zaznamenaly i další české celebrity jako například Agáta Hanychová či Dominika Mesarošová. Lidé vyjádřili Barboře neuvěřitelnou podporu a nad celou situací jim zůstává rozum stát. Někteří začali označovat i Nikol Leitgeb, která na svém profilu pravidelně sdílí příspěvky pro dobrou věc a nedávno se jí podařilo zburcovat Česko kvůli malému Martínkovi.

"Absolutně nedokážu pochopit, že se něco takového děje, že kojený chlapeček, který je evidentně spokojený se svojí maminkou, je takto hrubě odebrán. Jak může být někdo tak bezcitný? Nedokážu si ani představit, jak vám musí být," vyjádřila podporu a lítost Míša. "Trhá mi srdce, co vidím," připojují se i mnozí další.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy