Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Fešák Vašek Matějovský přijal novou výzvu: Je to tlak, přiznává a promluvil o zranění ze Survivoru

+ Dalších 6 fotografií

Oblíbený herec Vašek Matějovský nedávno prožil velké dobrodružství. Zúčastnil se jedné z nejdrsnějších show Survivor. Ačkoli byl velkým favoritem, poranil si koleno a ze soutěže musel odstoupit. V České republice pak podstoupil operaci. Nyní stojí před Vaškem další výzva, čeká ho šňůra divadelních představení v rámci Letních shakespearovských slavností. Na tiskové konferenci poskytl naší redakci rozhovor a řeč přišla nejen na jeho rekonvalescenci, ale i na informace ze zákulisí zkoušení na představení. 

Ženami milovaný herec a moderátor Vašek Matějovský ještě před nějakou dobou bojoval v soutěži Survivor. Na ostrově však nesetrval dlouho. Poranil si koleno a lékař mu doporučil soutěž opustit. To bylo pro mnohé fanoušky velké zklamání. Nyní ho ale budou moci vidět v komedii Jak se vám líbí na Letních shakespearovských slavnostech.

Matějovský si v komedii střihne roli Orlanda. Zkušenosti má přitom zatím zejména se seriálem, naposledy ho mohli diváci vidět v O mě se neboj, kde ztvárnil roli právníka. Divadlo je pro něj tedy něco nového. Přípravu nepodceňuje, nedávno na svém Instagramu sdílel, jak se poctivě učí texty. Jak sám říká, zkoušení je náročné. “Zatím to jede. Člověk se nedokázal ještě probudit a říct si, co se děje. Zkoušíme každý den a je toho hodně. Ale je to super,” popisuje.

Role mu sedla a je mu v lecčem podobná. “Podobná je mi ta role v tom, že jsem mladík, který má chuť do života, ale neví, co s tím životem dělat. Jinak Orlando píše strašně špatné básničky a to já nedělám. Já když píšu básničky, tak jsou vždycky dobrý,” vtipkoval.

Matějovský se cítí pod tlakem

Vašek se na pracovní léto těší, zároveň se ale cítí být pod velkým tlakem. Není divu. Letní shakespearovské slavnosti u nás mají již dlouholetou tradici. “Je to ten tlak, že to není menší projekt. Spíše ta nálepka toho, co to vlastně je. Člověk chce odvést dobrou práci a chce se snažit,” popsal své obavy.

Samotné zkoušení mu navíc komplikují problémy s kolenem. Od operace neuplynula zatím tak dlouhá doba, rekonvalescence prý ale probíhá dobře. “Zkoušení probíhá s ortézou, aby se něco nestalo. Uvidíme, co to udělá, až tu ortézu sundám. Pokud se na to představení přijdete podívat a uslyšíte lupnutí a já ležím na zemi, tak víte, co se stalo,” připravuje Vašek návštěvníky.

Rozhodnutí přijmout roli v takto velkém projektu rozhodně nelituje a navzdory náročnému zkoušení převažují pozitiva. Vašek si navíc nemůže vynachválit své herecké kolegy, kteří mu jsou velkou oporou. “Je to super parta a vždycky čas zkoušení promrháme tím, že se smějeme z toho, co děláme. Ta parta je fajn a rozumíme si,” uvedl Matějovský.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy